ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:43
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μικρή ομάδα πολιτών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από την Αρχιεπισκοπή

Με βίτσες στα χέρια αλλά και ομοιώματα κυπριακών διαβατηρίων ομάδα περίπου 50 ατόμων πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αρχιεπισκοπή.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την εμπλοκή το Αρχιεπισκόπου στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με την υπόθεση του Μαλαισιανού επενδυτή.

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος δεχόταν τις ευχές κλήρου και πιστών για τα ονομαστήριά του οι διαδηλωτές πλησίασαν τα κάγκελα της Αρχιεπισκοπής φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αρχιεπισκόπου και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

Διαδηλωτές δήλωναν πως με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου στην Παιδεία αλλά και ευρύτερα σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Μικρή ένταση

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μικρός αριθμός διαδηλωτών εξαγριώθηκε από την αντίδραση κάποιων κληρικών οι οποίοι εξέφρασαν την διαφωνία τους για την εκδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας κληρικών στην εκπαίδευση. Οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι αποχώρησαν από την Αρχιεπισκοπή άφησαν στα κάγκελα τις βίτσες και τα ομοιώματα των διαβατηρίων. Οι διαδηλωτές κινούνται αυτή την ώρα προς την Βουλή των Αντιπροσώπων για να συνεχίσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

Ευχές στον Αρχιεπίσκοπο

Με αφορμή τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου του πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Αμέσως μετά την πομπή κλήρος και πιστοί μετέβησαν στο μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής στον πρώτο όρο όπου ο Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τις ευχές κλήρου και πιστών. Στις 1 η ώρα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραθέσει επίσημο γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη. Προσκεκλημένοι στο γεύμα είναι και άλλα 50 πρόσωπα ανάμεσά τους ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και ο Υπουργός Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ