ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

«Με ελλείψεις η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»

ΚΥΠΕ

O Κλάδος Αστυνομικού Σώματος σημειώνει ότι η αυτονόμηση που έχει ψηφιστεί δεν δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα

Την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αστυνομία, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των πυροσβεστών αλλά και των αστυνομικών, χαιρετίζει, σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), σημειώνοντας ωστόσο ότι η αυτονόμηση που έχει ψηφιστεί δεν δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική.
 
«Είναι η εκτίμησή μας ότι με την αυτονόμηση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα καταστεί περισσότερο ευέλικτη και θα να είναι σε θέση να λειτουργεί αποτελεσματικότερα. Ωστόσο, ως ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ διατηρούμε επιφυλάξεις επί προνοιών του νομικού πλαισίου της αυτονόμησης, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 23 Απριλίου 2021», προσθέτει. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι θεωρεί ότι η ψηφισθείσα αυτονόμηση δεν απαντά σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
«Κατά την άποψη μας, στη ψήφιση του νομικού πλαισίου για αυτονόμηση δεν λήφθηκαν υπόψη οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των πυροσβεστών της πρώτης γραμμής. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του για σειρά ζητημάτων, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, το οποίο δυστυχώς, δεν φαίνεται να λήφθηκε υπόψη στο βαθμό που έπρεπε», σημειώνει.
 
Τέλος, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ διαβεβαιώνει τους πυροσβέστες ότι, με την ανάδειξη της νέας Βουλής θα επιχειρήσει εκ νέου να πείσει για την ανάγκη τροποποίησης προνοιών του νομικού πλαισίου της αυτονόμησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ