ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Μέχρι 9 Ιουνίου η ανανέωση των τριμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι άδειες μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, και εννέα μηνών

Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των τριμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2020 οι οποίες έληξαν την 31η Μαρτίου του ιδίου έτους είναι η Τρίτη 9.6.2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Τμήμα Οδικών Μεταφορών, και διευκρινίζει ότι οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, και εννέα μηνών.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προστίθεται, οι εν λόγω άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται μέχρι την Τρίτη 9.6.2020 χωρίς επιβάρυνση και ότι για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται μετά από την Τρίτη 9.6.2020, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει από την Τέταρτη 10.6.2020 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν με οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια.

Το ΤΟΜ συμβουλεύει όλους, να φροντίσουν για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους έγκαιρα και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι, όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του 2020 θα πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ12Α και ότι σε αντίθετη περίπτωση η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος, οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.

Σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος θα πρέπει οι ιδιόκτητες να υποβάλλουν στο ΤΟΜ αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος (έντυπο ΤΟΜ98Α) συνοδευόμενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την ημερομηνία καταστροφής του οχήματος.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται στις τράπεζες και διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες, για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ