ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:25
27°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Οριζόντιες λύσεις σε αγροτικά προβλήματα τον Σεπτέμβριο από τον Καδή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας τόνισε πως η κατάσταση στον αγροτικό τομέα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής δεσμεύτηκε όπως μέχρι τον Σεπτέμβρη παρουσιάσει οριζόντιες λύσεις, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας σε προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Άντρος Καυκαλιάς.

Ενημερώνοντας με δήλωσή του το ΚΥΠΕ για τη συνεδρία στην οποία παρέστη ο Υπουργός Γεωργίας, ο κ. Καυκαλιάς σημείωσε ότι η κατάσταση στον αγροτικό τομέα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τα παραγόμενα προϊόντα, τα οποία μένουν στα χωράφια και ως αποτέλεσμα οι αγρότες βλέπουν τις ζημιές τους να πολλαπλασιάζονται.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας πρόσθεσε πως ο αγροτικός κόσμος αναμένει επιπλέον μέτρα στήριξης για να διατηρηθεί ζωντανός, καθώς τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο κ. Καυκαλιάς αναφέρθηκε ενδεικτικά στο σχέδιο στήριξης, συνολικού ποσού 1,5 εκ. ευρώ προς τους αιγοπροβατοτρόφους το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί, παρατηρώντας ότι διαχρονικά προβλήματα που πίεζαν τον αγροτικό κόσμο, λόγω της κατάστασης με την πανδημία και την κρίση που επέφερε, παρουσιάζονται οξυμένα και πιέζουν περαιτέρω τον αγροτικό τομέα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας είπε ότι μέσα από το γενικότερο φάσμα των προβλημάτων συζητήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην άσκηση γεωργικής δραστηριότητας στις περιοχές του αναδασμού, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στη λειτουργία των αρδευτικών τμημάτων, τα προβλήματα που αφορούν στο ύψος ενοικίων για τη διάρκεια των ενοικιαστηρίων συμβολαίων στις περιπτώσεις παραχώρησης κρατικής και δασικής γης, τα προβλήματα στο νέο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική δραστηριότητα.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε στη συνέχεια ότι η Επιτροπή Γεωργίας έθεσε χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Σεπτέμβρη στον Υπουργό Γεωργίας να παρουσιάσει ενώπιον του Κοινοβουλίου οριζόντιες λύσεις γύρω από αυτά τα προβλήματα. Ερωτηθείς αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασε κατά τη συνεδρία ο Υπουργός Γεωργίας, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι ο κ. Καδής αναφέρθηκε στα σχέδια της Κυβέρνησης και αναγνώρισε αρκετά από τα θέματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίας και τις εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής Γεωργίας για περαιτέρω λήψη αποφάσεων από πλευράς της Κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα επανέλθει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας για να παρουσιάσει συγκεκριμένες λύσεις σε προβλήματα, όπως κάποια από αυτά περιγράφηκαν.

Ερωτηθείς αν η Επιτροπή Γεωργίας θα συνέλθει και σε άλλη συνεδρία πριν τις θερινές διακοπές, ο κ. Καυκαλιάς είπε στο ΚΥΠΕ ότι την προσεχή Τρίτη μέλη της Επιτροπής Γεωργίας θα παραστούν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων κατά τη συζήτηση των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων στην περιοχή Μαρί – Ζυγίου, με την ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόσθεσε πως ενδεχόμενα να οριστεί και συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας την προσεχή Τρίτη, για άλλα θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας μετά από συντονισμό με την Επιτροπή Προσφύγων ώστε να μην υπάρξει επικάλυψη στη συζήτηση θεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ