ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:05
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

ΔΗΚΟ και ΥΠΠΑΝ συμφωνούν στο στόχο για ποιοτική παιδεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, θα ασκούμε κριτική εκεί και όπου πρέπει, αλλά θα είμαστε εποικοδομητικοί», δήλωσε ο Ν. Παπαδόπουλος

Το ΔΗΚΟ δεν βλέπει τα ζητήματα της παιδείας με κομματικό φακό αφού θεωρεί ότι ο στόχος της βελτίωσης της ποιότητας παιδείας είναι κοινός, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Γι’ αυτό υποσχόμαστε, πρόσθεσε, ότι είναι έτοιμοι να συμβάλλουν εποικοδομητικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, θα ασκούμε κριτική εκεί και όπου πρέπει, αλλά θα είμαστε εποικοδομητικοί για επιτύχουμε τον στόχο, που είναι η βελτίωση της παιδείας στον τόπο μας».

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την γενικότερη τοποθέτησή του στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, λέγοντας ότι το στοίχημα για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση ξεπερνάει τα πολιτικά, κομματικά ή όποια άλλα όρια. «Είναι μια κοινή πρόκληση την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε». Με την αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, είπε, συζήτησαν για τις προτεραιότητες στον τομέα της παιδείας και του διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν μέσα από διάλογο, κοινό προβληματισμό.

Πρέπει να αναγνωρίσω την συμβολή του ΔΗΚΟ, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, στις μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Διαβεβαίωσε, ανέφερε, ότι χωρίς προκαταλήψεις και προβληματισμό θα προσεγγίσει τα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου, μέσα από έναν προβληματισμό για να δώσουν τις πιο σοφές λύσεις.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλα ζητήματα να αντιμετωπίσουμε και η συνέχεια θα δοθεί μέσα από προσπάθειες συνεργασίας και συνεννόησης.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι μια ανορθόδοξη ίσως προτεραιότητα, είναι η προσοχή στην πανεπιστημιακή, τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τα κρατικά πανεπιστήμια αλλά και τις ευκαιρίες στον μη κρατικό τομέα, έχουμε πετύχει πολλά, ανέφερε λέγοντας ότι «αυτό έδειξε ότι έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Σε συνδυασμό με την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία».

Σημείωσε δε την προσπάθεια για δημιουργία ενός Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Η προτεραιότητά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε την ποιότητα στην δημόσια εκπαίδευση, είπε. Είτε με τα προγράμματα και τις διαδικασίες διαγνωστικών ελέγχων, αξιολόγησης, είτε με τις διαδικασίες κατάρτισης των εκπαιδευτικών, είτε με τις ευκαιρίες που χρωστάμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά.

Στο επόμενο διάστημα, ανέφερε ο . Προδρόμου, θα συζητήσει το πώς θα προχωρήσουν με τα συστήματα αξιολόγησης, με την εμπειρία που είχαν και από τον πρώτο τμηματικό, διαγνωστικό έλεγχο στο πρώτο τετράμηνο. Θα δούμε πώς μπορεί, αφήνοντας τα τεχνικά ζητήματα όσο γίνεται στην άκρη, να δώσουμε περισσότερη ουσία, ποιότητα και σύγχρονη εκπαίδευση στα παιδιά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα απαιτητικό μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ