ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:07
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

Newsroom K

Αντιστέκονται στην εφαρμογή του σχεδίου για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με την στήριξη των καθηγητών τους

Σε δίωρη από τα μαθήματά του την Πέμπτη (19/09) αποφάσισαν οι μαθητές, λόγω της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΣΕΜ «τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας καθώς και η φιλοσοφία της εφαρμογής του νέου σχεδίου αξιολόγησης του μαθητή και των εξετάσεων ανά τετράμηνο, επιβεβαιώνουν όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσαμε. Η ύλη δεν έχει μειωθεί, ενώ ο διδακτικός χρόνος μειώνεται βάζοντας απίστευτη πίεση, τόσο στους μαθητές, όσο και στους καθηγητές. Οι καθηγητές μας θα μετατραπούν σε απλούς βαθμολογητές, καθώς δεν θα προλαβαίνουν να έχουν την απαιτούμενη επαφή με τους μαθητές για να επιλύουν τις μαθησιακές τους δυσκολίες, αλλά και για να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Οι μαθητές δεν θα ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τα μη εξεταζόμενα μαθήματα δίνοντας βαρύτητα μόνο στα εξεταζόμενα, γεγονός που θα κτυπήσει ακόμη περισσότερο την έννοια της ολόπλευρης μόρφωσης».

«Δεν υιοθέτησε σχεδόν καμία από τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων όσο αφορά το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή»

Παράλληλα, η ΠΣΕΜ κάνει λόγω για αύξηση της παραπαιδείας, του άγχους και της πίεσης για τους μαθητές με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ όπως σημειώνει «το Υπουργείο Παιδείας παρόλες τις διακηρύξεις του, δεν υιοθέτησε σχεδόν καμία από τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων όσο αφορά το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, δείχνοντας ακόμα μια φορά πόση βαρύτητα δίνει στο «διάλογο».

Την ίδια στιγμή τονίζει πως «εκφράσαμε πολλές φορές την αντίθεση μας στο εγκληματικό μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο καταθέτοντας πολλάκις τους λόγους διαφωνίας μας, χωρίς να πάρουμε ποτέ ικανοποιητική απάντηση και προειδοποιούσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να κτυπηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο σχολείο. Απαιτούμε άμεσα ακύρωση της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο μαθητόκοσμο και οι συλλογικές αποφάσεις του μαθητικού κινήματος θα γίνουν πράξη».

Να σημειωθεί ότι την αντίθεση τους στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο εξέφρασε και οι καθηγητές με την ΠΣΕΜ να εκφράζει την στήριξη τους προς αυτούς η οποίοι θα πραγματοποιήσουν μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΜΑΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ