ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:53
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Ενώπιον του ΥΠΠΑΝ τα δύο περιστατικά βίας σε σχολεία

Του Γιάννου Λύτρα

Διερευνώνται τυχόν ευθύνες στον εκπαιδευτικό, καθώς και στα σχολεία τα οποία αφορούν οι καταγγελίες

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έχει ενώπιόν της δύο καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά βίας εναντίον μαθητών σε σχολεία της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν δοθεί οδηγίες στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης της Λεμεσού, για διερεύνηση των δύο καταγγελιών. Η καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή από καθηγητή είναι εις γνώσιν του Υπουργείου από το απόγευμα της Δευτέρας 13/01.

Οι οδηγίες αφορούν σε διερεύνηση αν ταυτοποιούνται τα δύο συμβάντα, καθώς και όλων των λεπτομερειών που αφορούν το καθένα από αυτά, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου εντοπίζονται. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός εμπλέκεται στο περιστατικό, θα έχει επιπτώσεις, ενώ θα διερευνηθούν και στις δύο περιπτώσεις τυχόν ευθύνες των σχολείων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρμόδια πηγή στην «Κ».

Οι καταγγελίες

Μία καταγγελία έγινε το πρωί της Τρίτης 14/01 στην Αστυνομία και αφορά σε επίθεση εναντίον μαθητριών από πατέρα άλλης μαθήτριας σε σχολείο στην Λεμεσό. Η δεύτερη καταγγελία την οποία διερευνά το Υπουργείο Παιδείας, αφορά στον ξυλοδαρμό μαθητή από καθηγητή γυμναστικής. Αναφορικά με τις δύο υποθέσεις, έχει εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης και διετάχθη έρευνα από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο σχολείο στην Λεμεσό, δύο μαθήτριες διαπληκτίστηκαν, με τον πατέρα της μιας εξ αυτών να φέρεται να έφτασε στο σχολείο και να επιτέθηκε στην δεύτερη, σπρώχνοντάς την. Μάλιστα, ο πατέρας φέρεται να επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον και φίλης της. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πατέρα.

Η άλλη καταγγελία αφορά σε περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε την Δευτέρα 13/01, σε άλλο σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος φοιτά στην Γ’ Γυμνασίου σε σχολείο στην Λεμεσό, ο καθηγητής επιτέθηκε στον γιο του εν ώρα διαλείμματος. Μάλιστα, στο περιστατικό, όπως είπε ο πατέρας το πρωί της Τρίτης 14/01 στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», επενέβησαν συμμαθητές του γιου του, ώστε ο καθηγητής να μην τον σπρώξει από ύψος περίπου δύο μέτρων. Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία συνέλαβε τον εκπαιδευτικό, για διευκόλυνση της διερεύνησης της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ