ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:43
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Times Higher Education: Το European στα 301+ πανεπιστήμια στον κόσμο

Newsroom K

Βάσει των κριτήριων impact ranking, σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχουν καθοριστεί από τον ΟΗΕ.

Πολύ σημαντική διεθνή επιτυχία αποτελεί η πρόσφατη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου από τους Times Higher Education, βάσει των κριτήριων impact ranking  (κατάταξη των επιπτώσεων). Η σημαντική αυτή διεθνής κατάταξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση καθώς σε ορισμένους τομείς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπερτερεί ιστορικών ιδρυμάτων της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής.

Η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education στο impact ranking  που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, κατατάσσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 301+ πανεπιστήμια στον κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται επίσης στην 76η θέση όσον αφορά τον τομέα Decent Work and Economic Growth

Τα κριτήρια του Times Higher Education, μια από τις τρεις κατατάξεις πανεπιστημίων με το μεγαλύτερο κύρος παγκοσμίως, υιοθετούν τις καθιερωμένες παραμέτρους που έχουν οριστεί και καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται δε, πως στους επιμέρους τομείς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στην 76η θέση όσον αφορά τον τομέα Decent Work and Economic Growth ο οποίος αξιολογεί τομείς όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η πρακτική άσκηση των φοιτητών και η απασχολησιμότητα των αποφοίτων, ενώ παράλληλα κατατάσσεται ανάμεσα στα 100-200 καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος (φωτο), σε δήλωση του ανέφερε, ότι η διεθνής επιτυχία του Πανεπιστημίου είναι αξιοσημείωτη, καθώς επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τον στρατηγικό του στόχο για αριστεία και υψηλή ποιότητα σε νευραλγικά πεδία του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της συνεισφοράς του τόσο στην ευρύτερη κοινωνία όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού σημείωσε ότι με τη σημαντική επένδυση της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να αναπτύξει και να υλοποιήσει περαιτέρω τους στρατηγικούς του σχεδιασμούς που θα εντείνουν την πετυχημένη πορεία του, όπως την ενίσχυση της συνεχούς αναβάθμισης του προσωπικού, τη διοχέτευση κονδυλίων στην έρευνα, και επενδύσεις σε καινοτομία υψηλής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ