ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Παιδεία

Κ. Χαμπιαούρης: Τα σχολεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη και τα έργα αναπαλαίωσης, αναβάθμισης, επέκτασης και συντήρησης του Παγκυπρίου Γυμνασίου

Τα σχολεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) Κώστας Χαμπιαούρης, σε δηλώσεις την Τρίτη (20/08) μετά την επίσκεψη του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που γίνονται στο σχολείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είπε ότι η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί, θα υπάρξουν από εβδομάδας κάποιες νέες μεταθέσεις έκτακτες, μετακινήσεις, τοποθετήσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, εκτός των έκτακτων μεταθέσεων όπως σας λέω. Τα βιβλία, όπως έχουμε πει, έχουν αποσταλεί και αποστέλλονται. Έχουν ολοκληρωθεί, έχουν τυπωθεί. Ήρθαν και τα βιβλία από την Ελλάδα. Τα θέματα ασφάλειας, οι περιφράξεις, όλα αυτά, τα έχουμε δει. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσουμε τη χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι στις 19 Αυγούστου, έληγε η προθεσμία την οποία είχαν δώσει για να υποβάλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς τις εισηγήσεις τους σε σχέση με το σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον επικεφαλής της Ομάδας, τον κ. Κωνσταντίνο Χρίστου για να μου πει ποιοι έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εντός των ημερών θα δώσουν τις εισηγήσεις τους και θα συνεχίσει ο διάλογος», κατέληξε.

Έργα αναπαλαίωσης Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας

Συνεχίζονται τα έργα αναπαλαίωσης, αναβάθμισης, επέκτασης και συντήρησης του Παγκυπρίου Γυμνασίου και όπως διαπίστωσαν, κατά τη σημερινή επίσκεψη τους στο σχολείο, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης και η Ομάδα Στήριξης Παγκυπρίου Γυμνασίου, ο κτιριολογικός χαρακτήρας του σχολείου έχει διατηρηθεί.

Ο Υπουργός Παιδείας και η Ομάδα Στήριξης Παγκυπρίου Γυμνασίου ενημερώθηκαν σήμερα για την πορεία των έργων που γίνονται στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της επίσκεψης και ξενάγησης στους χώρους του σχολείου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι αποδέχθηκε το αίτημα της Ομάδας Στήριξης Παγκυπρίου Γυμνασίου να επισκεφτούν το σχολείο.

«Ήθελαν να επισκεφτούν τους χώρους. Είχαν κάποιες ανησυχίες για το κατά πόσο διατηρείται ο χαρακτήρας, ο κτιριακός, του σχολείου, η παράδοση, η ιστορία του Παγκυπρίου Γυμνασίου και έχουν διαπιστώσει ότι πολλές από τις εισηγήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν έχουν υιοθετηθεί. Πέραν τούτου, έχουν υποβάλει και κάποιες άλλες εισηγήσεις που αφορούν την ιστορία του σχολείου αυτού που πράγματι είναι η ιστορία που συνδέεται με την ιστορία όλης της Κύπρου, του ελληνισμού. Θα τις μελετήσουμε και είμαστε πολύ θετικοί να αναδείξουμε το ρόλο, τον ιστορικό, του Παγκυπρίου Γυμνασίου», πρόσθεσε.

Και όχι μόνο το Παγκύπριο Γυμνάσιο, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, «αλλά μέσα στις πολιτικές μας είναι σε κάθε πόλη να αναδείξουμε ένα σχολείο που έχει αυτή την μοναδικότητα».

«Και εδώ στη Λευκωσία, το σχολείο αυτό είναι το Παγκύπριο», είπε και ευχαρίστησε την Ομάδα για την συνεργασία εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φέρουν εις πέρας αυτό το όραμα, γιατί, σημείωσε, "εσείς ζήσατε εδώ ως μαθητές, πονάτε το σχολείο αυτό, πονάτε την ιστορία του τόπου και χαίρομαι πολύ που επιδεικνύετε αυτή τη μεγάλη αγάπη για αυτό το σχολείο και είμαι δίπλα σας και εγώ και η Κυβέρνηση ευρύτερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στηρίξει τις πολιτικές οι οποίες είναι και πολιτικές δικές μας».

Σε ερώτηση αν τα έργα αφορούν εργασίες επιδιόρθωσης και επέκτασης, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι αλλάζουν οι καιροί, χρειάζονταν κάποιες επιδιορθώσεις, κτιριολογικές.

«Αυτό που έχει σημασία και μπορεί να το επιβεβαιώσει και εδώ η Ομάδα είναι ότι έχει διατηρηθεί ο κτιριολογικός χαρακτήρας του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι αναμένεται ότι σε 14 μήνες με βάση του προγράμματος θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, εκτός και αν υπάρχουν απρόοπτες εξελίξεις.

Πρόσθεσε ότι θα επανέλθουν για να δουν και τις υπόλοιπες αίθουσες, τους υπόλοιπους χώρους.

Ερωτηθείς αν είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο με ασφάλεια, ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να συνδέουμε την ανάπτυξη εδώ, τα έργα που γίνονται, με την ασφάλεια των παιδιών».

«Είπαμε ότι τα σχολεία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, υπάρχει συνεχής ανάπτυξη, κτιριολογικές βελτιώσεις, αλλά δεν πρέπει αυτά όλα να συνδέονται με την ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι στο Παγκύπριο χρησιμοποιείται γυαλί και το μέταλλο, ο κ. Χαμπιαούρης είπε: «Ό,τι έχετε δει συνάδουν με την πολιτική, την οποία θέλουμε να προωθήσουμε, δηλαδή να κρατήσουμε αναλλοίωτο το χαρακτήρα του Παγκυπρίου Γυμνασίου».

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μιλώντας εκ μέρους της Ομάδας Στήριξης Παγκυπρίου Γυμνασίου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας που αμέσως μετά την παράκληση τους, τους κάλεσε να επισκεφτούν το Παγκύπριο Γυμνάσιο και έκανε ενέργειες ώστε η Ομάδα να δει και το εργοτάξιο, να δει και όλες τις αλλαγές που έγιναν.Ανέφερε, επίσης, ότι για εφτά, οκτώ χρόνια ζητούσαν να μπουν στο σχολείο και έβρισκαν άρνηση, ενώ τώρα έγινε αμέσως η υλοποίηση αυτής τους της παράκλησης.

«Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα και εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να παραμείνει όσο το δυνατό και ο κτιριακός χαρακτήρας του σχολείου αμετάβλητος, αλλά κυρίως και η παράδοση η οποία είχε το σχολείο μας να παραμείνει, να γίνει δηλαδή ένα σχολείο, το οποίο να προσφέρει και εθνική και άλλη διαπαιδαγώγηση, όπως ήταν τόσα χρόνια. Ήταν το φυτώριο των μαχητών της ελευθερίας, ήταν το φυτώριο των γραμμάτων και όσοι αποφοίτησαν από εδώ το ξέρουμε και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Υπουργό και ευχόμαστε κάποιες εισηγήσεις που κάναμε και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί να τις προωθήσει», κατέληξε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ