ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:37
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Καταγγελία: Ξυλοκόπησαν και εκφόβιζαν μαθητή με νοητική υστέρηση

Newsroom K

Υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εξετάζει η Αστυνομία

Tεράστιες προεκτάσεις λαμβάνει η καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού 16χρονου μαθητή από συμμαθητές του σε σχολείο Τεχνικής Σχολής της Λευκωσίας. Σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας του μαθητή, οι εκφοβισμοί αλλά και οι σωματικές επιθέσεις εναντίον του παιδιού της χρονολογούνται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ενώ όπως υποστηρίζει η ίδια τα συγκεκριμένα περιστατικά ήταν εις γνώση και της διεύθυνσης του σχολείου.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος μαθητής πάσχει από νοητική υστέρηση και βρίσκεται υπό την επίβλεψη σχολικού συνοδού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας, ο ίδιος ο 16χρονος ανέφερε τις εις βάρος του επιθέσεις αλλά και απειλές στο θείο του, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να αποταθεί στην Αστυνομία.

Ενώπιον της Αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η μητέρα του εν λόγω παιδιού προχώρησε σε καταγγελία την Τρίτη (12/11), στην οποία ανέφερε ότι ο μικρός έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και ξυλοδαρμού εντός του σχολείου (Τεχνική σχολή Λευκωσίας), από τρεις συμμαθητές του.

Η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Θυμός και αγανάκτηση

Έντονο θυμό και αγανάκτηση εκφράζει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, ο οποίος κατηγορεί πως διευθύνσεις σχολείων σκόπιμα αποκρύβουν τέτοιας φύσεως γεγονότα για να μην χαλάσουν την εικόνα των σχολικών τους μονάδων. Ο κ. Νικηφόρου σημειώνει πως η οργάνωση δεν έχει ενώπιον της συγκεκριμένα και επίσημα στοιχεία, αλλά αυτό το γεγονός εντάσσεται σε μια σειρά συμπεριφορών που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο.

Μεγάλα ερωτηματικά εκτός όλων των άλλων, δημιουργεί το γεγονός πως ο 16χρονος τελούσε υπό την φροντίδα σχολικού συνοδού, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρισκόταν συνεχώς υπό την προστασία του, τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής αίθουσας. «Θα προβώ σε επίσημη καταγγελία για να διερευνηθεί σε βάθος αυτό το τόσο σοβαρό γεγονός» σημειώνει επιπρόσθετα ο κ. Νικηφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ