ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Μήνυμα κλιμάκωσης των αντιδράσεων για τα τετράμηνα στέλνει η ΠΣΕΜ

Newsroom K

Βασική προϋπόθεση για διάλογο με το Υπουργείο αποτελεί η κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων

Κάλεσμα στους μαθητές να είναι έτοιμοι για εξαγγελία ακόμη πιο δυναμικών μέτρων σε περίπτωση κατά την οποία δεν τροποποιηθεί η νομοθεσία των τετραμήνων δίνει μέσω ανακοίνωσης της η ΠΣΕΜ, μετά τη δίωρη αποχή των μαθητών από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12/11).

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως βασική προϋπόθεση για ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο αποτελεί η κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των αντιδράσεων εκ μέρους των μαθητών σε περίπτωση επιμονής του Υπουργείου να επικαλείται τη νομοθεσία. «Ας σταματήσει το Υπουργείο να θυματοποιεί με τις αποφάσεις του τους μαθητές και ας καταργήσει το εγκληματικό αυτό το μέτρο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στη δίωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή των μαθητών επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν συμβιβάζονται με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και ζητούν την τροποποίηση της νομοθεσίας. Από το Παραλίμνι μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς οι μαθητές Λυκείων, Τεχνικών σχολών και εξατάξιων Γυμνασίων συμμετείχαν στην αποχή στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές έδειξαν την αγανάκτηση τους για το άγχος, την πίεση, τη βαθμοθηρία και την παραπαιδεία που ενισχύονται με το νέο σύστημα που έθεσε σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας.

Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή αποχή αποδεικνύει ότι οι μαθητές δεν είναι παραπληροφορημένοι τονίζει η ΠΣΕΜ

Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή αποχή αποδεικνύει ότι οι μαθητές δεν είναι παραπληροφορημένοι, αλλά ζουν στο πετσί τους τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να καταργηθούν άμεσα οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, ως ΠΣΕΜ, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο σε ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή με την προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Σε αντίθετη περίπτωση και αν το Υπουργείο επιμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ώστε να μας λάβουν επιτέλους σοβαρά υπόψη. Ας σταματήσει το Υπουργείο να θυματοποιεί με τις αποφάσεις του τους μαθητές και ας καταργήσει το εγκληματικό αυτό το μέτρο.

Καλούμε τους συμμαθητές μας να είναι έτοιμοι για ακόμα πιο δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το Υπουργείο συνεχίσει αυταρχικά στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Τέλος, καλούμε τους καθηγητές μας σε κοινό μέτωπο ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη και θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ