ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

Newsroom K

Το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε μετά από καταγγελία πως δασκάλα στη Λάρνακα απαγόρευσε σε μαθητές να ασκήσουν το δικαίωμα της προσευχής

Επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το ζήτημα της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Τα θέμα προέκυψε μετά από καταγγελίες γονέων σε δημοτικό της Λάρνακας, ότι συγκεκριμένη δασκάλα απαγόρευσε στους μαθητές να ασκήσουν το δικαίωμα της προσευχής εντός της αίθουσας διδασκαλίας. Τοποθέτηση για το ίδιο θέμα και από την ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Υπουργείου «οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε να γίνεται η πρωινή προσευχή στην τάξη τους. Τα παιδιά που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν, παραμένουν ήσυχα, σεβόμενα την ιερή στιγμή των υπόλοιπων παιδιών».
Από την πρώτη στιγμή τοποθέτηση για το εν λόγω ζήτημα έγινε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού, ο οποίος με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει στη δημοσιότητα το απόσπασμα του σχετικού Κανονισμού για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Σύμφωνα πάντα με τους Κανονισμούς που βρίσκονται σε ισχύ, στο άρθρο 38 που αφορά καθήκοντα και υποχρεώσεις δασκάλων, στο σημείο 10 αναφέρεται πως «οι δάσκαλοι την πρώτη διδακτική περίοδο, πριν την έναρξη του μαθήματος, μεριμνούν για πρωινή προσευχή με τα παιδιά του τμήματος με το οποίο έχουν μάθημα τη συγκεκριμένη περίοδο».

Το συγκεκριμένο σημείο συνεχίζει με το ότι «νοείται ότι παιδιά που δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι δικαιούνται να μη λένε την προσευχή και να μην κάνουν το σταυρό τους και να προσεύχονται σιωπηλά στον δικό τους Θεό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός

Gio

Πρόσω ολοταχώς για το μεσαίωνα.

leo

Τζεί που τον Μεσαίωνα!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ