ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστροφή μαθητών - Επαναλήψεις και ψυχολογική υποστήριξη τις πρώτες μέρες

Ομαλή αναμένεται να είναι η επιστροφή των μαθητών Ά και Β Λυκείου

ΚΥΠΕ

Οι πρώτες τρεις μέρες επιστροφής των παιδιών της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα αφιερωθεί στην ψυχολογική στήριξη των παιδιών, στις επαναλήψεις, στην επίλυση αποριών και δε θα γίνουν διαγωνίσματα, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανέφερε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Την 1η Μαρτίου επαναλειτουργούν, μετά από χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα πλαίσια της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, η Α’ και Β’ Τάξη των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών. Αποφάσισε, παράλληλα, με ισχύ από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, με φυσική παρουσία των μαθητών.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πολυβίου είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας έστειλε ήδη εγκύκλιο στα σχολεία ότι οι πρώτες τρεις μέρες θα αφιερωθούν στην ψυχολογική στήριξη, στις επαναλήψεις, στην επίλυση αποριών και δε θα γίνουν διαγωνίσματα.

«Επαναλαμβάνει (στην εγκύκλιο) όπως όλοι οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το τεστ πριν επιστρέψουν στα σχολεία και κάνει σύσταση προς τους γονείς να υπογράψουν την σχετική αίτηση για να κάνουν και τα παιδιά το τεστ. Έτσι, από την Δευτέρα να επιστρέψουμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να αρχίσουμε δουλειά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων, ο κ. Πολυβίου είπε ότι εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα όπως εφαρμόζονταν μέχρι τώρα, δηλαδή με αποστάσεις, με μάσκα, με αντισηπτικά στην είσοδο και έξοδο από την τάξη και παράλληλα τα rapid test που θα γίνεται το 20% σε κάθε σχολείο κάθε εβδομάδα, μετά που θα ανοίξουν.

«Ήδη για αυτή την εβδομάδα οι κινητές εβδομάδες επισκέπτονται τα λύκεια και κάνουν τα rapid test. Είχαν γίνει σε 16 λύκεια την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να γίνει και σε αυτή την εβδομάδα αντίστοιχος αριθμός. Δόθηκε έμφαση σε περισσότερα σχολεία στη Λεμεσό, λόγω του προβλήματος που υπάρχει και νομίζουμε ότι αυτό το πράγμα τώρα θα εντατικοποιηθεί από Δευτέρα που θα επιστρέψουν περισσότερα παιδιά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο ωράριο των τάξεων και στα διαλείμματα, ο κ. Πολυβίου είπε ότι αυτά τα πράγματα είναι καθορισμένα, δηλαδή κάθε τάξη έχει το χώρο της, όπου θα κάνει το διάλειμμα και έτσι θα τηρούνται αυστηρά, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, τα σχετικά διατάγματα, δηλαδή ότι ο χώρος Α είναι για την πρώτη, ο χώρος Β για την Δευτέρα, ο Γ για την τρίτη, με τις μάσκες, κλπ .

Απαντώντας σε ερώτηση αν παρουσιάστηκαν οποιαδήποτε κρούσματα στο λύκειο, όπως έχουν παρουσιαστεί στην Δημοτική Εκπαίδευση, ο κ. Πολυβίου είπε ότι ευτυχώς όχι.

«Είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις, δηλαδή σε λύκειο της Λευκωσίας είχαμε μια καθηγήτρια για παράδειγμα, σε άλλο λύκειο είχαμε δύο παιδιά και 7 επαφές, δηλαδή είναι πολύ μικρές οι περιπτώσεις σε ότι αφορά τα λύκεια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν τους ανησυχεί η αύξηση κρουσμάτων, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων σίγουρα μας ανησυχεί, διότι από την στιγμή που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη κοινωνία, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό θα επηρεάσει σίγουρα και τα σχολεία και είναι για αυτό που επιμένουμε ότι πρέπει να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και να γίνονται τα rapid test, ώστε στις περιπτώσεις εκείνες που θα παρουσιαστούν κρούσματα να προλαβαίνουμε».

Ερωτηθείς αν οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ λυκείου στα σχολεία, ο κ. Πολυβίου είπε ότι την 1η Μαρτίου ολοκληρώνεται η επιστροφή στο Λύκειο «και μπαίνουμε στην τελική ευθεία και για το Γυμνάσιο που θα επιστρέψει Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος από τις 8 του Μάρτη».

«Έχουν γίνει όλες οι προεργασίες και τώρα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, είναι ξεκάθαρο ότι οι συνάδελφοι θα αναλάβουν ειδικά τις πρώτες μέρες να στηρίξουν τα παιδιά και αυτό εντάσσεται μέσα στο πολυπρόσωπο έργο που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μόνο οι γνώσεις, αλλά και η κοινωνικοποίηση και η ψυχολογική στήριξη των παιδιών που μετά από δυόμισι μήνες που είναι στα σπίτια τους, αντιλαμβάνεστε ότι το έχουν τόσο ανάγκη», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση