ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:38
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

ΠΣΕΜ: Στο 80% η αποχή των μαθητών

Newsroom K

Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει το συντονιστικό όργανο των μαθητών για την αψήφηση των απειλών του Υπουργείου

Τις ευχαριστίες της προς το μαθητικό κίνημα εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η ΠΣΕΜ, η οποια κάνει λόγο συμμετοχή ρεκόρ στο κάλεσμα της για τετράωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/11). Το 80% του μαθητικού πληθυσμού εξήλθε από τις τάξεις διαμαρτυρόμενο στην εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων από το Υπουργείο, με την ΠΣΕΜ να τονίζει πως οι απειλές εναντίον των μαθητών δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που αψήφησαν τις απειλές και τον εκφοβισμό του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχαν στην τετράωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Νοεμβρίου. Για να προλάβουμε τοποθετήσεις του Υπουργείου που θα αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μαθητών ήταν στις τάξεις ξεκαθαρίζουμε ότι μετά από επαφή που είχαμε με τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια το 80% των μαθητών απείχαν από τα μαθήματα.

«Οι μαθητές με τη μαζικότητα τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα»

Οι μαθητές με τη μαζικότητα τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο το οποίο αυξάνει το άγχος και την πίεση ενισχύοντας την παραπαιδεία και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών.

Είναι αδιανόητο για εμάς το Υπουργείο Παιδείας να μας απειλεί και να μας εκφοβίζει τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο εδώ και εβδομάδες ότι μαθητές και γονείς αγανάκτησαν με τα καθημερινά διαγωνίσματα και την πίεση κάλυψης της ύλης. Καλούμε έστω και τώρα στο και πέντε της εφαρμογής να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να καταργηθούν άμεσα οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, ως ΠΣΕΜ, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο σε ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή με την προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικά της κοινωνίας και πρέπει να τροποποιηθεί.

Καλούμε τους συμμαθητές μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο σχολείο εξεταστικό κέντρο, ενάντια στο σχολείο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ