ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:50
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Σε εγρήγορση για λήψη δυναμικών μέτρων καλεί η ΠΣΕΜ

Newsroom K

Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ μαθητών και Υπουργείου Παιδείας όπως διαφάνηκε στη μεταξύ τους συνάντηση

Για πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των μαθητών και του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των τετραμήνων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (05/11) η οργάνωση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Μέσα από το διάλογο διαφάνηκε το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών, την ίδια στιγμή που η οργάνωση των μαθητών καλεί σε εγρήγορση για εξαγγελία δυναμικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, κατά τη συνάντηση μετέφερε στον Υπουργό την κάθετη διαφωνία των μαθητών με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή «του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά . Όπως επισημαίνουν οι μαθητές στην ανακοίνωση τους, με τη νέα μορφή αξιολόγησης αυξάνεται το άγχος στους μαθητές, τη στιγμή που ενισχύεται η βαθμοθηρία και η παραπαιδεία.

Προστίθεται παράλληλα πως έθεσαν στον Υπουργό ζήτημα κατάργησης της νομοθεσίας, ενδεχόμενο που ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά επιμένοντας στην εφαρμογή του μέτρου. Ως εκ τούτου όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ «καλούμε τους μαθητές να είναι σε εγρήγορση καθώς είμαστε πανέτοιμοι για να ανακοινώσουμε δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το εγκληματικό αυτό μέτρο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την μη εφαρμογή των εγκυκλίων από τους καθηγητές, άποψη την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η οργάνωση των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι «όλα τα προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, καθώς όλη η αξιολόγηση περιστρέφεται γύρω από την προετοιμασία για τις εξετάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ