ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Στην Κύπρο η 9η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση

Newsroom K

Το διήμερο 3-5 Νοεμβρίου 2021 όπως αποφάσισαν ομόφωνα τα 56 κράτη-μέλη της αρμόδιας Επιτροπής

Στην Κύπρο θα διοργανωθεί η 9η Υπουργική Σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) μεταξύ των ημερομηνιών 3-5 Νοεμβρίου 2021, όπως αποφάσισε η Επιτροπή για την Περιβαλλοντική Πολιτική της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών. Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τα 56 κράτη-μέλη που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας η σημασία της διεξαγωγής της Υπουργικής Συνόδου αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην Κύπρο, ένα εκ των οποίων αποτελεί η ενίσχυση και εδραίωση των παράλληλων πολιτικών και πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής, της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, και της Ενέργειας.

Συγκεκριμένα στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου αναμένεται να συμμετέχουν πέραν των 1000 συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της Κύπρου όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόκληση για επίτευξη των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης αποτελεί βασικό μέρος της «Παγκόσμιας Ατζέντας 2030» των Ηνωμένων Εθνών. Αναφορικά με τις θεματικές της Συνόδου όπως αυτές έχουν ήδη καθοριστεί, θα αφορούν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η πράσινη οικονομία και ο αειφόρος τουρισμός.

Αναμένεται η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου αναμένεται η διεξαγωγή σειράς διμερών επαφών των συναρμόδιων Υπουργών με ομολόγους τους και υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη σύνοδος όπως εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί τεράστια επιτυχία της Κύπρου δεδομένης της ισχυρής πολιτικής σημασίας που προσδίδεται στην εν λόγω Επιτροπή, κυρίως λόγω της επίδρασης των αποφάσεων που θα ληφθούν κατά τη διάρκειά της στα θέματα της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι εργασίες της Συνόδου θα διεξαχθούν σε χώρα της Μεσογείου.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της συντονιστικής συνάντησης των κρατών μελών της Ε.Ε. αλλά και στην ολομέλεια της CEP τόνισε την εξαιρετική προετοιμασία της Κύπρου για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς. Ικανοποίηση εκφράζεται όπως αναφέρει το Υπουργείο, τόσο ως προς τους μηχανισμούς, όσο και ως προς τις διαδικασίες που προβλέπεται να εφαρμόσει κατά τη φάση της προετοιμασίας αλλά και της διεξαγωγής της Υπουργικής Συνόδου, η οποία θα διεξαχθεί από κοινού με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο φάκελος υποβολής της πρότασης της Κύπρου υποστηρίχθηκε από από τους Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστα Χαμπιαούρη, και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Τα δυο αρμόδια υπουργεία έχουν και την ευθύνη διοργάνωσης της Συνόδου. Σημαντική κρίνεται και η υποστήριξη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στη Γενεύη, με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Γιώργο Κασουλίδη.

Η υπουργική Σύνοδος θα τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ