ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:03
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Συνάντησαν Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για τα GCE

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις και με τα κόμματα, στην ατζέντα και το συνταξιοδοτικό

Το θέμα της εισδοχής των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ με τα GCE ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις, συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η ΠΣΕΜ και η ΠΟΦΕΝ, σε σημερινή απογευματινή τους συνάντηση, στο Υπουργείο Παιδείας, εν αναμονή της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα επί του θέματος.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είπε ότι μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ για το θέμα εισδοχής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ με διεθνείς εξετάσεις, κάλεσε σήμερα τη συνάντηση αυτή.

«Άκουσα τι έχουν να μου πουν και το βασικό αίτημα ήταν να αποστείλω επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, να ζητήσω τη γνωμάτευση του επί του θέματος. Κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει. Γι΄ αυτό θα αναμένω την απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται η απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας μου είχε υποσχεθεί όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο ότι θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας εκ μέρους και των πέντε οργανώσεων, είπε ότι είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα της εισδοχής των φοιτητών στα δύο δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου με τα GCE ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις και ότι ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι ήδη απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέ για γνωμοδότηση επί των διαδικασιών κατά πόσο είναι νομότυπες. "Εμάς οι θέσεις και των πέντε οργανώσεων πρέπει να πω ότι διατηρούνται. Είναι μια ιστορία, η οποία έχει αρχίσει από το 2009 και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια , έτσι ώστε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, ταυτόχρονα μαζί με τις χιλιάδες εκείνες των παιδιών, αλλά και τις οικογένειες τους, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται στα δημόσια πανεπιστήμια, ισότιμα και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση σε βάρος αυτών των χιλιάδων παιδιών», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν αρχίσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα και συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη δει τρία κόμματα.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε και τα υπόλοιπα κόμματα και θα θέσουμε τις θέσεις μας, έτσι ώστε αυτές οι διαδικασίες, οι οποίες κατά την άποψη και των πέντε οργανώσεων, θεωρούνται και παράνομες και αυθαίρετες, να τερματιστούν για να δοθεί ένα τέλος. Πάνω απ΄ όλα και για τις πέντε οργανώσεις, θεωρούμε ότι είναι ο σεβασμός στην Αρχή της Ισότητας, ο σεβασμός στην Αρχή της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας και σε κάθε περίπτωση, εκείνο το οποίο ζητούμε εμείς και οι πέντε οργανώσεις είναι πλήρης διαφάνεια και εκείνο που διερωτόμαστε και το οποίο τονίζουμε για πολλοστή φορά, είναι για ποιο λόγο τα δύο δημόσια πανεπιστήμια δεν δίνουν στη δημοσιότητα εκείνα τα τμήματα, στα οποία ενδεχομένως να υπάρχουν αδιάθετες θέσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζησάββας είπε ότι οι οργανώσεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια, έτσι ώστε αυτές οι διαδικασίες να τερματιστούν «και οι οποίες ενδεχομένως να έχουν στόχο να πλήξουν και να υπονομεύσουν το δημόσιο σχολείο».

Εξάλλου την Πέμπτη (05/09), οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύης και το ΕΛΑΜ με θέμα τα GCE και το συνταξιοδοτικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ