ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:38
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Συνεδρία χαμηλών προσδοκιών στην ΟΕΛΜΕΚ

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Το αποτέλεσμα της κάλπης και τα επόμενα βήματα συζητά η οργάνωση των καθηγητών

Τις επόμενες της κινήσεις αναφορικά με τα τετράμηνα αναμένεται να συζητήσει η ΟΕΛΜΕΚ στην συνεδρία της Πέμπτης (21/11), την πρώτη χρονικά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των καθηγητών στις 11 Νοεμβρίου. Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να καθορίσουν τη συνέχεια ενόψει 9ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας έναρξης των κεντρικών εξετάσεων τετραμήνων.

Το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης συνέρχεται στις 10:00 το πρωί, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τη συνεδρία αναμένεται σε πρώτη φάση να απασχολήσει η ανάγνωση του αποτελέσματος της κάλπης της περασμένης Δευτέρας. Το 45% του εκλογικού σώματος των καθηγητών που τάχθηκε υπέρ των απεργιών, απασχολεί έντονα τις συνιστώσες της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίες θα καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα με γνώμονα τις δύο σχεδόν ισόποσες τάσεις.

Όπως εκτιμούν κύκλοι της οργάνωσης, αυτό το δεδομένο δεν αποκλείεται να προσμετρηθεί ως προς τις όποιες εξελίξεις, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, παραπέμποντας σε «χαμηλές προσδοκίες» ενόψει των αποφάσεων για τη συνέχεια.

Οι δυο τάσεις

Σύμφωνα με τα όσα διημείφθησαν την εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, η ΟΕΛΜΕΚ χωρίστηκε επι της ουσίας σε δυο στρατόπεδα, γεγονός που αναμένεται να αναδειχθεί και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Οι δυνάμεις που τάσσονταν κατά των απεργιών μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένες με το αποτέλεσμα της κάλπης, και θα επιχειρήσουν να προβάλλουν την ανάγκη για διαπραγμάτευση με το Υπουργείο για βελτίωση επι μέρους ζητημάτων στον τρόπο λειτουργίας των τετραμήνων.

Το υψηλό ποσοστό υπέρ των απεργιών αναμένεται να προτάξουν από την πλευρά τους οι άλλες δυο παρατάξεις (Προοδευτική, Νέα Πνοή) για να τονίσουν πως οι καθηγητές δεσμεύονται με το 76% εναντίον των τετραμήνων από το δημοψήφισμα του Φεβρουαρίου 2018. Για τις δυο αυτές παρατάξεις, μια διαδικασία «πάρε-δώσε» με το Υπουργείο είναι ουσιαστικά κενή νοήματος, και δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην όλη αξιολόγηση του θεσμού.

Από Ιανουάριο τα σπουδαία

Όπως υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση στελέχη της οργάνωσης στην «Κ», το επικρατέστερο σενάριο με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, είναι οι όποιες ουσιαστικές εξελίξεις να αναμένονται μετά το τέλος του Α’ τετραμήνου, δηλαδή εντός Ιανουαρίου. Ο χρόνος ούτως η άλλως είναι αρκετά περιορισμένος καθώς στις 9 Δεκεμβρίου όπως έχει αναφερθεί ανωτέρω είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Αυτό το σενάριο φαίνεται να προκρίνεται για έναν ακόμη επιπρόσθετο λόγο. Η όλη αναταραχή που προκλήθηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς γύρω από τα τετράμηνα, με επιστέγασμα τις παρερμηνείες γύρω από τα 20λεπτα και 45λεπτά διαγωνίσματα οδήγησαν σε υπερφόρτωση του προγράμματος των μαθητών, έχοντας ήδη αφήσει το στίγμα τους στο νέο αυτό θεσμό.

Μια εικόνα στρέβλωσης στο τέλος του τετραμήνου αναπόφευκτα θα εντείνει τον προβληματισμό και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για το Β’ τετράμηνο, εκεί όπου αναμένεται να ενεργοποιηθούν και άλλοι φορείς. Ήδη οι οργανωμένοι γονείς μέσω του προέδρου τους Κυριάκου Νικηφόρου προήγγειλαν βελτιωτικές προτάσεις, αλλά και το Υπουργείο συστήνει όπως συζητηθούν τα προβλήματα του Α’ τετραμήνου και ακολούθως να εξεταστούν διαφοροποιήσεις στη βάση χειροπιαστών δεδομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ