ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Σε ακτίνα συμφωνίας για τα τετράμηνα Χαμπιαούρης-ΟΕΛΜΕΚ

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης για πρώτη φορά μετά τη στάση εργασίας της οργάνωσης στις 25 Σεπτεμβρίου

Τις πόρτες του υπουργείου Παιδείας πέρασε την Πέμπτη (10/10) αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Κώστα Χαμπιαούρη. Κύριο θέμα συζήτησης οι ανησυχίες της οργάνωσης για την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, και το κατά πόσον μπορούν να εξευρεθούν λύσεις που να γεφυρώνουν το χάσμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Η συνάντηση όπως πληροφορείται η «Κ» πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι με την ΟΕΛΜΕΚ. Η συνάντηση η οποία είναι η πρώτη χρονικά μετά τη στάση εργασίας της οργάνωσης μετά τις 25 Σεπτεμβρίου, διήρκησε περίπου 20 λεπτά και σε αυτήν η οργάνωση των καθηγητών παρέθεσε τους προβληματισμούς της γύρω από δυο άξονες.

«Στη συνάντηση εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας τόσο για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Αξιολόγηση του Μαθητή, όσο και για την εγκύκλιο της 2ας Σεπτεμβρίου» ανέφερε με δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χ’’Σάββας, για να συνεχίσει λέγοντας πως «πλέον αναμένουμε από τον ίδιο τον Υπουργό να δώσει λύσεις στους προβληματισμούς μας». Η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε ενώπιον του κ. Χαμπιαούρη συγκεκριμένα προβλήματα που δημιουργούνται από τα χρονοδιαγράμματα της εγκυκλίου, όπως είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων τον Μάιο για το Β΄ τετράμηνο.

Πέρα από τα τετράμηνα, η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε ένωπιον του κ. Χαμπιαούρη τα αιτήματα της για το συνταξιοδοτικό και τις πρόωρες αφυπηρετήσεις, την τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία και το φαινόμενο της καθυστερημένης στελέχωσης των σχολείων.

Επι του παρόντος δεν έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση νέας συνάντησης μιας και κατά τον κ. Χ’Σάββα, οι θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ είναι γνωστές και εναπόκειται στον Υπουργό να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν συγκεκριμένες πρόνοιες της εγκυκλίου. Σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Κ», δεν αποκλείονται εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα, με το ενδεχόμενο σύγκλισης και θετικής κατάληξης να είναι πλέον ορατό.

ΣΧΟΛΙΑ

Όταν κυριαρχούν οι άθλιες συντεχνίες, έχουμε τέτοια αποτελέσματα.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ