ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:07
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Τετράμηνα: Το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών και οι λύσεις

Του Γιάννου Λύτρα

Ικανοποίηση εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας, σε δυσκολία του γραπτού των Νέων Ελληνικών αναφέρεται η ΠΣΕΜ

Στην δημοσιότητα εδόθη το μεσημέρι της Δευτέρας το γραπτό των Νέων Ελληνικών, μάθημα στο οποίο παρακάθισαν σε εξέταση την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Το δοκίμιο δημοσιεύεται επιλυμένο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Δείτε το αυτούσιο εδώ

Δείτε τις λύσεις του γραπτού εδώ

 

Ικανοποίηση για την πρώτη ημέρα

Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας διεξήχθη η πρώτη εξέταση των μαθητών της Α’ Λυκείου, στο πλαίσιο των εξετάσεων ανά τετράμηνο, σύστημα το οποίο έκανε πρεμιέρα το πρωί της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου. Το Υπουργείο Παιδείας διά του ιδίου του Υπουργού, Πρόδρομου Προδρόμου, όσο και του Προϊσταμένου των εξετάσεων, Σπύρου Αντωνέλλου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη ημέρα, με τους μαθητές να επιμένουν στο άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα στους εξεταζόμενους.

Ο Υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε το πρωί το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Γ’ στην Δασούπολη, όπου συνάντησε τους μαθητές της Α’ τάξης, οι οποίοι θα παρακάθονταν σε εξέταση. Σε δηλώσεις του, ο κος Προδρόμου είπε ότι «ο σχεδιασμός έχει γίνει για όλη την Κύπρο, βεβαίως, για όλα μας τα σχολεία. Θα επαναλάβω ότι πρέπει να δούμε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις. Φέτος, το Υπουργείο με βάση τη μεταρρύθμιση, η οποία δρομολογείται τα τελευταία χρόνια, έχει οργανώσει την αξιολόγηση των μαθητών για πρώτη φορά, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην συνεχή παρακολούθηση, στην δουλειά που κάνουν τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους στην τάξη και λιγότερο στις εξετάσεις».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα βγάλουμε τα συμπεράσματα από αυτό που γίνεται σήμερα και τις επόμενες μέρες, αυτές τις δύο εβδομάδες. Θα δούμε βελτιώσεις που μπορεί να γίνουν στο σύστημα, αλλά η κεντρική προσπάθεια, για την οποία θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς στο Υπουργείο και στην Μέση Γενική, αλλά και στην Τεχνική Εκπαίδευση, που έχει γίνει, είναι να διευκολύνουμε το έργο των εκπαιδευτικών, να διευκολύνουμε και τα παιδιά, και τις οικογένειες που ξέρουμε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και πολλές φορές αγωνιούν, προσπαθούν, αγωνίζονται».

Τα θέματα των εξετάσεων εστάλησαν από τις 06:00 το πρωί σε όλα τα σχολεία, μαζί με τον κωδικό, τον οποίο έλαβαν οι Διευθυντές, ώστε να μπορούν τα αποκωδικοποιήσουν, δήλωσε στην «Κ», ο Σπύρος Αντωνέλλος, Προϊστάμενος των εξετάσεων τετραμήνων. Το Υπουργείο επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλα τα σχολεία και έλαβε την διαβεβαίωση ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, πρόσθεσε. Μιλώντας για τους μαθητές, ο κος Αντωνέλλος είπε ότι ήταν ήρεμοι, γεγονός που καθησύχασε και τους ίδιους τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, ενώ στην συνέχεια θα δουν τις επιδόσεις των παιδιών σε ένα γραπτό, για το οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους θεματοθέτες ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στον συγκεκριμένο χρόνο.

Δύσκολο το γραπτό και άγχος από τους μαθητές

Σε αντιπαραβολή με του Υπουργείου Παιδείας, ήταν η θέση της ΠΣΕΜ. Ο Πρόεδρός της, Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του στην «Κ», είπε ότι η πρώτη αίσθηση που λαμβάνει από συμμαθητές του οι οποίοι είχαν τελειώσει την εξέταση, είναι ότι το γραπτό των Νέων Ελληνικών ήταν δύσκολο. Το άγχος των μαθητών εξακολουθεί να υπάρχει, τόσο για τις εξετάσεις, όσο και για τα αποτελέσματά τους, ανέφερε ο κος Λαπήθιος.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει το ότι η διαδικασία κύλησε πολύ, όσον αφορά την διοργάνωση των εξετάσεων, τονίζοντας όμως ότι η ΠΣΕΜ αναμένει να δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ