ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:21
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Θολό το τοπίο μετά την καταγγελία ξυλοδαρμού μαθητή με νοητική υστέρηση

Newsroom K

Σε πλήρη αντίθεση οι τοποθετήσεις της οικογένειας και του σχολείου, προκαταρκτική διερεύνηση ξεκίνησε το Υπουργείο

Θολό παραμένει το τοπίο μια μέρα μετά την κατηγορία περί εκφοβισμού και ξυλοδαρμού 16χρονου μαθητή με νοητική υστέρηση από τους ίδιους του του συμμαθητές. Η οικογένεια του μαθητή προσέφυγε ήδη από την Τρίτη στην Αστυνομία για καταγγελία της υπόθεσης, τη στιγμή που η διεύθυνση του σχολείου απορρίπτει τους ισχυρισμούς της μητέρας ως παντελώς αβάσιμους.

Από την στιγμή που η συγκεκριμένη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας κίνησε διαδικασίες διερεύνησης της όλης υπόθεσης, με τον Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ηλία Μαρκάτζιη, να επισημαίνει στην «Κ» πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως πρόκειται για μια περίεργη περίπτωση.

Το μπέρδεμα που παρατηρείται στην όλη υπόθεση έγκειται στο ότι υπάρχουν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις ως προς το τι συνέβη στο σχολικό χώρο. Από τη μια η μητέρα του 16χρονου καταγγέλλει πως ήδη από τον Σεπτέμβριο το παιδί της υπόκειται σε ψυχολογικό εκβιασμό από συμμαθητές του, ενώ η διεύθυνση του σχολείου απορρίπτει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για την καταγγελία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Τετάρτη

Ένα άλλο σημείο που φανερώνει τη διάσταση απόψεων και προκαλεί ερωτηματικά, αποτελεί το ότι η διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για την καταγγελία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Τετάρτη(13/11), ημέρα κατά την οποία τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρκάτζιης «ήδη από σήμερα το πρωί μετέβη στο σχολείο Λειτουργός του Υπουργείου και έχει ξεκινήσει η προκαταρτική διερεύνηση της όλης υπόθεσης». Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη Τεχνική Σχολή λειτουργεί και Μονάδα Ειδικής Αγωγής στην οποία φοιτά ο 16χρονος. Ο συγκεκριμένος μαθητής ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση παρακολουθείται διαρκώς από δυο σχολικούς συνοδούς.

Για το όλο ζήτημα ιδιαίτερα έντονος και καυστικός παρουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή μέσω της «Κ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, ο οποίος σημειώνει πως η οργάνωση δεν έχει ενώπιον της συγκεκριμένα και επίσημα στοιχεία, αλλά αυτό το γεγονός εντάσσεται σε μια σειρά συμπεριφορών που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο. Ξεκαθάρισε παράλληλα πως από την πλευρά του θα προβεί σε επίσημη καταγγελία για αυτό το γεγονός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ