ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:38
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Υπ. Παιδείας: Θα έμπαινε σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις επόμενες ημέρες θα διεκπεραιωθεί η εξέταση των Ειδικών Εντύπων Αξιολόγησης και όπου κρίνεται ότι μπορεί να φοιτήσουν θα γίνεται σύσταση και για ενδεχόμενα ιδιαίτερα μέτρα προστασίας

Στόχος του είναι να εξασφαλιστεί η φοίτηση των παιδιών που φοιτούν στις Ειδικές Μονάδες, ή παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προσαρμογής, των οποίων οι ανάγκες εξυπηρετούνται από σχολικούς βοηθούς/συνοδούς, μέσα σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, διευκρινίζει, σε σημερινή ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Απαντώντας στις αντιδράσεις το Υπουργείο αναφέρει πως αυτές παραγνωρίζουν μία πολύ βασική παράμετρο ότι δηλαδή βασικός και απαράβατος υγειονομικός κανόνας μέσα στα σχολεία είναι η διατήρηση απόστασης δύο μέτρων.

"Εάν, όπως ορισμένοι επικριτικά ζητούν, προχωρούσαμε στη φοίτηση αυτών των παιδιών, σε πολλές περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να τηρηθεί αυτός ο κανόνας και θα έμπαινε σε κίνδυνο η ίδια η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Ταυτόχρονα, η άκριτη εφαρμογή αυτού του κανόνα θα σήμαινε αμέσως τον πλήρη αποκλεισμό πολλών παιδιών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία», προσθέτει.

Σημειώνει ότι μεταξύ αυτών των περιπτώσεων συμπεριλαμβάνονται παιδιά που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα, προβλήματα σίτισης και κατάποσης, χρειάζονται πάνες, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους στην τουαλέτα, παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς και προσαρμογής ή επικοινωνίας, καθώς και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και κατά κανόνα "δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν κανόνες υγιεινής για την αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα".

Αναφέρει επίσης πως περιπτώσεις παθήσεων (π.χ. επιληψία) επιβαρύνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και καθιστούν απαραίτητη τη χρήση κλιματιστικών.

"Πολύ συχνά η διαχείριση και φροντίδα των παιδιών απαιτούν φυσική επαφή είτε των σχολικών βοηθών/συνοδών είτε των εκπαιδευτικών. Για τον σκοπό αυτό, μετά από συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε να εξετασθούν με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα όλες οι περιπτώσεις και, όπου είναι δυνατόν, να εφαρμοστούν ειδικά και πρόσθετα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η φοίτηση των παιδιών με ασφάλεια, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η εφαρμογή αρμοδίων συστάσεων και η αξιοποίηση ιατρικής τεχνογνωσίας οδήγησε στη διαδικασία, η οποία προβλέπει τη συνεργασία του θεράποντος ιατρού και των γονέων/κηδεμόνων με την Ειδική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν γιατροί σχετικών ειδικεύσεων, προκειμένου να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, να υπάρχει έγκυρη γνώμη και ενδεχομένως να συστήνονται κάποια πρόσθετα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τις επόμενες ημέρες θα διεκπεραιωθεί η εξέταση των Ειδικών Εντύπων Αξιολόγησης που θα υποβάλλονται και θα εξετασθούν οι περιπτώσεις και όπου κρίνεται ότι μπορεί να φοιτήσουν θα γίνεται σύσταση και για ενδεχόμενα ιδιαίτερα μέτρα προστασίας.

Πρόθεση του Υπουργείου , προστίθεται, είναι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να υπάρξει βεβαιότητα ότι τα παιδιά, όπως και το προσωπικό θα έχουν την προστασία που επιβάλλεται μέσα στα σχολεία.

"Οι ίδιοι οι γονείς/κηδεμόνες εκφράζουν εξάλλου την επιθυμία να τηρηθούν οι απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις και οι σωστές συνθήκες για τα παιδιά τους», καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ