ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 17:04
35°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Εξαιρετικά δύσκολο από πλευράς τουρισμού χαρακτηρίζει το 2020

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση «οι κύριες αγορές για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δηλαδή Αγγλία, Ρωσία και Σουηδία είναι ακόμη κλειστές για την Κύπρο

Εξαιρετικά δύσκολο έτος, από πλευράς τουρισμού, χαρακτηρίζει το 2020 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου, αφού όπως αναφέρουν δεν προβλέπεται ικανοποιητική ροή τουριστών που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων της περιοχής ή ακόμα και ενός μεγάλου αριθμού τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συνήλθε χθες Παρασκευή, σε έκτακτη συνεδρία και εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τα μνημόνια για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και τις προοπτικές ανοίγματος των διαφόρων αγορών, τόσο χρονικά όσο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αντάλλαξε απόψεις για το άνοιγμα των ξενοδοχείων, τα πρωτόκολλα για τις διάφορες πτυχές του θέματος και τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης για το 2020».

Προστίθεται ότι «το τοπίο είναι ακόμη θολό και η κατάσταση ρευστή, το 2020 κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο έτος καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξει ικανοποιητική ροή τουριστών που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων ή και ενός μεγάλου αριθμού τους. Ακόμα αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να αναμένεται μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να διαπιστωθεί εάν θα μπορεί η Κύπρος να υποδεχθεί ντόπιους τουρίστες που θα επιτρέψουν το άνοιγμα μικρών μονάδων και σε κατοπινό στάδιο για τουρισμό από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι κύριες αγορές για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δηλαδή Αγγλία, Ρωσία και Σουηδία είναι ακόμη κλειστές για την Κύπρο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το εάν και πότε θα ανοίξουν. Χωρίς αυτές τις αγορές δεν είναι δυνατή η λειτουργία των πλείστων ξενοδοχείων αφού αντιπροσωπεύουν το 75 - 80 % της τουριστικής κίνησης».

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σημειώνει πως «οι ξενοδόχοι της περιοχής διακατέχονται από έντονη επιθυμία να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους ακόμα και με οικονομικές επιπτώσεις, νοουμένου ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις όσον αφορά την θετική ανταπόκριση των αεροπορικών εταιριών και των μεγάλων διοργανωτών ταξιδιών. Ευελπιστούμε ότι οι μεγάλες αγορές της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας θα καταφέρουν να ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα έστω και κατά τα μέσα Ιουλίου».

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου χαρακτήρισε «πολύ θετική την είδηση ότι η WIZZ Air καθιστά το αεροδρόμιο Λάρνακας ως ολόχρονη βάση της και συνεχάρη τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για την συγκεκριμένη επιτυχία».

Ο Σύνδεσμος εξέφρασε «ικανοποίηση για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για στήριξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όπως την μείωση του ΦΠΑ από 9% σε 5%, την χρήση των vouchers και τη ρευστότητα την οποία τόσο έχει ανάγκη η βιομηχανία. Τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εξέφρασαν την ανησυχία τους και για το 2021 το οποίο χαρακτήρισαν σαν ακόμη μία δύσκολη χρονιά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ