ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Πλημμύρισαν δρόμοι και κατοικίες σε ελ. Αμμόχωστο και Λεμεσό

Newsroom K

Σε 17 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν χθες βράδυ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για μία περίπου ώρα από τις 7:30 μέχρι και τις 830 χθες βράδυ αρκετοί δρόμοι στο Παραλίμνι, τη Σωρήρα και τη Δερύνεια μετατράπηκαν σε χείμαρρους, αφού τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τη μεγάλη ποσότητα βροχής.

Στο Παραλίμνι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στις οδούς 1ης Απριλίου και Γρίβα Διγενή όπου, από την έντονη βροχόπτωση και την μεγάλη ορμή των νερών, παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πεζοδρόμια πλημμύρισαν ενώ αρκετά υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου.Ζημιές από τις πλημμύρες έπαθαν επίσης και 4 αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο μηχανουργείο.

Επίσης υπήρξαν κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους και ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές προκειμένου να ανοίξουν τα πλημμυρισμένα φρεάτια των δρόμων.

Το χαλάζι που έπεσε προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Φωτογραφία από «Καιρόφιλοι Κύπρου»

Σε 17 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε από χθες βράδυ μέχρι και το πρωί σε συνολικά σε 17 περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σε ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρεται ότι στην επαρχία Αμμοχώστου λήφθηκαν πέντε κλήσεις για περιστατικά στις περιοχές Δερύνεια, Παραλίμνι και Σωτήρα, για αντλήσεις ομβρίων υδάτων από από υπόγειους χώρους τριών κατοικιών, ενός κατηχητικού, ενός μηχανουργείου το οποίο έπαθε ζημιές στον εξοπλισμό. Ζημιές έπαθαν και 4 οχήματα που βρίσκονταν εντός.

Εργάστηκαν 2 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.

Στην επαρχία Λεμεσού η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 12 περιστατικά στις περιοχές Ασώματος, Τραχώνι , Ζακάκι, Ομονοίας για αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους πέντε κατοικιών. Σε μια κατοικία έπαθαν ζημιές ηλεκτρικές συσκευές.

Ανταποκρίθηκε επίσης σε κλήσεις για τρεις αντλήσεις ομβρίων υδάτων από ισόγεια διαμερίσματα , τρία ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων από δημόσιους δρόμους και μια πτώση και μετακίνηση δέντρου.

Εργάστηκαν τρία συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Μονοβόλικου, Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ