ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:02
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Καμένο τοπίο στην Πάφο - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Newsroom K

Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου με ψηλή άγρια βλάστηση ξηρά χόρτα αριθμό δέντρων και πεύκα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας ανάμεσα στα χωριά Αμαργέτης και Πενταλιάς της επαρχίας Πάφου. Οι τελευταίες πληροφορίες από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή αναφέρουν πως, στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας για ασφάλιση της περιμέτρου, τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου με ψηλή άγρια βλάστηση ξηρά χόρτα αριθμό δέντρων και πεύκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή ενώ συνολικά στις προσπάθειες κατάσβεσης της συνέδραμαν εννέα εναέρια μέσα, 5 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 3 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων. 

Επίσης έχει γίνει ανάκληση προσωπικού ενώ μπήκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος με επιπρόσθετο αεροσκάφος της Εθνικής Φρουράς.

Δείτε φωτογραφίες από το χωριό Αμαργέτη τις οποίες εξασφάλισε η «Κ»:

Εκκενώθηκαν κατοικίες στην Πενταλιά

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χρειάστηκε να εκκενωθεί αριθμός κατοικιών στην περιφέρεια του χωριού Πενταλιά. 

Κοντά σε κατοικίες η φωτιά

Η φωτιά, συνέχισε, ξεκίνησε από αγροτική περιοχή της Αμαργέτης και με τη αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου προχωρά προς την κοινότητα της Πενταλιάς.

Στο μεταξυ, σε επικοινωνία της «Κ» με την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμαργέτη, Αντρούλλα Δημητρίου, η κατάσταση της πυρκαγιάς είναι εκτός ελέγχου και στις προσπάθειες κατάσβεσης της συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής. Σημείωσε επίσης πως η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Πεντάλια όπου έχουν εκκενωθεί κατοικίες.

Φωτιά και στη Γιόλου

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά παρά το χωριό Αμαργέτη, νέα φωτιά ξέσπασε στο χωριό Γιόλου της επαρχίας Πάφου. Στην περιοχή έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Στο μεταξύ, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει αύριο σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ