ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Newsroom K

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού κοντά στον Κόρνο.

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις έντεκα το πρωί, λόγω σπινθήρων που προκλήθηκαν μετά από ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά την τοποθεσία Κακορατζιά. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4:30 το απόγευμα».

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 40 περίπου εκταρίων κρατικού δάσους, και για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 100 άνδρες του Τμήματος Δασών με 18 οχήματα, 17 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα, τρεις προωθητές γαιών, αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εθελοντικές ομάδες, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην περιοχή θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύκτας, δυνάμεις του Τμήματος Δασών για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς».

Νωρίτερα σήμερα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά μαίνεται από τις 11 το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την τοποθεσία Κακορατζιά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την Κακορατζιά και λόγω σπινθήρων προκλήθηκε η πυρκαγιά».

Πρόσθεσε ότι «αρχικά η πυρκαγιά ξεκίνησε αριστερά του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια λόγω της διεύθυνσης και της έντασης του ανέμου η φωτιά μεταπήδησε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, δηλαδή στην δεξιά. Η πυρκαγιά είναι δύσκολη αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο εστίες και μάλιστα η φωτιά από την δεξιά πλευρά κινείτο προς την πλευρά του δάσους με τον άνεμο να είναι εχθρός μας».

Για κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 16 οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα της Εθνικής Φρουράς.

Εξάλλου όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «για κατάσβεση της πυρκαγιάς μάχονται 20 άνδρες και 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 4 αυτοκίνητα της ΕΜΑΚ Κοφίνου, ένα όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου και ένα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας».

Στη περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε αμέσως η Αστυνομία η οποία προχώρησε στο κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από την έξοδο της Σκαρίνου μέχρι την έξοδο του Κόρνου, αφού λόγω των καπνών από τη φωτιά, επηρεάζεται η ορατότητα, η οποία είναι πολύ περιορισμένη.

Για τις μετακινήσεις του από Λευκωσία προς Λεμεσό, το κοινό καλείται να κατευθύνεται προς Λάρνακα και μέσω του κόμβου Ριζοελιάς, στην Αραδίππου, να κατευθύνεται προς την Κοφίνου, από όπου θα μπορεί να εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Για τις μετακινήσεις του από Λεμεσό προς Λευκωσία, το κοινό καλείται να κατευθύνεται προς Λάρνακα και μέσω του κόμβου Ριζοελιάς να εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας.

Άνοιξαν  οι δρόμοι 

Δόθηκαν στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα σήμερα Κυριακή, λόγω των καπνών από φωτιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή του δάσους Κακορατζιάς και επηρέαζε αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Τόσο ο αυτοκινητόδρομος, όσο και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, δόθηκαν στην κυκλοφορία γύρω στις 3.15 το απόγευμα της Κυριακής, με την κυκλοφορία να συνεχίζει πλέον κανονικά.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ