ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:21
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Πυροβολισμοί στην Πάφο: «Κατασκευασμένη η ιστορία των Αστυνομικών»

Newsroom K

Ο δικηγόρος των δύο νεαρών υποστηρίζει πως οι Αστυνομικοί σήκωσαν όπλο χωρίς να υπάρχει λόγος

Της Μαρίας Στυλιανού

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί από την Πάφο που συνελήφθησαν την Πέμπτη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και μεταφοράς δίκαννου κυνηγετικού, κοινής επίθεσης, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, αμελούς και απερίσκεπτης πράξης, μη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικού, καθώς και για τροχαία αδικήματα.

Οι δύο νεαροί επέστρεψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου περιθάλπονται τα τραύματά τους από τα πυρά που δέχτηκαν.

Σε επικοινωνία μας με τον δικηγόρο των δύο νεαρών Αλέξανδρο Αλεξάνδρου μας ενημέρωσε ότι αναμένουν να γίνει η απαραίτητη έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές έτσι ώστε οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν αστυνομικοί να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως τονίζει ο κ. Αλεξάνδρου, οι Αστυνομικοί σήκωσαν όπλο χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού η νομοθεσία προβλέπει ότι μπορούν να κάνουν χρήση του όπλου σε περίπτωση που ανθρώπινη ζωή ή η δική τους τίθεται σε κίνδυνο. Σε ερώτηση μας στο αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο ο αστυνομικός και αν οι καταθέσεις του που αναφέρουν ότι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του με την μοτοσυκλέτα ευσταθούν, μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται: «χρησιμοποίησε το όπλο αφού πέρασε η μοτοσυκλέτα από μπροστά τους, δεν έγινε καμία καταδίωξη».

Όπως μας ανέφερε, πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία από μεριάς των Αστυνομικών και είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα διαφανεί και μετά την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα από τον Πανίκο Σταυριανό. «Η αυτοψία του χώρου και ο έλεγχος των τεκμηρίων θα φανερώσουν τα πραγματικά γεγονότα».

Μέσα από την δικαστική διαδικασία οι νεαροί θα διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη. «Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να μας προστατεύουν και όχι για να τους φοβόμαστε», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του δικηγόρου.

Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, στον διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τραυματισμό δύο νεαρών στην περιοχή Αργάκας στις 26 Σεπτεμβρίου του 2019, ο οποίος φέρεται να προκλήθηκε από πυρά Αστυνομικών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αναφέρει ότι η ποινική/πειθαρχική ανάκριση θα αφορά στη διαπίστωση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών/πειθαρχικών αδικημάτων, που πιθανό να προκύπτουν από τα εμπλεκόμενα μέλη της Αστυνομίας.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ