ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Κίτρινη Προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πού αναμένονται

Κίτρινη Προειδοποίηση έχει εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, η Προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 2 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (16/2). Όπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Στα δυτικά και βόρεια κυρίως, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 24 ωρών.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρή αέρια μάζα αρχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στα χαμηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα τοπικά αναμένεται να πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ