ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:44
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Στο κελί 40χρονος που οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών

Newsroom K

Υποβλήθηκε σε νάρκωτεστ, με θετικό αποτέλεσμα, το οποίο επιβεβαιώθηκε αργότερα, από τις εργαστηριακές αναλύσεις που διενεργήθηκαν

Στο κελί της φυλακής θα περάσει τις επόμενες 30 μέρες, 40χρονος κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου, μετά από την ποινή, που του επιβλήθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Στις 12 Ιανουαρίου 2019, μέλη της Αστυνομίας, είχαν ανακόψει για έλεγχο, σε δρόμο του Παραλιμνίου, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε νάρκωτεστ, με θετικό αποτέλεσμα, το οποίο επιβεβαιώθηκε αργότερα, από τις εργαστηριακές αναλύσεις που διενεργήθηκαν.

Βάσει των αποτελεσμάτων, ο 40χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο του επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 30 ημερών και στέρησης άδειας οδηγού για 90 μέρες.

Η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών (ναρκωτικών και αλκοόλης) είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη τόσο για τον ίδιο το οδηγό, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού, που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του. Στατιστικά, η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, αφού ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα οφείλονται στην χρήση ουσιών, πριν από την οδήγηση.

Από τις 25 Ιανουαρίου 2018, που τέθηκε σε εφαρμογή η νομοθεσία για την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, η Αστυνομία προχώρησε στην καταγγελία 801 οδηγών, που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ