ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:31
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Σύλληψη Σύρου υπόπτου για τρομοκρατία

Newsroom K

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι διαδικασίες για την απέλαση του

Στη σύλληψη 32χρονου Σύρου προχώρησε η Αστυνομία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία.

Ο 32χρονος μετά από έρευνα της Αστυνομίας, εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων άλλων χωρών, που συνεργάζονται με τις Κυπριακές Αρχές, που τον θεωρούν ύποπτο για τρομοκρατία και έτσι η Αστυνομία προχώρησε σύλληψη του στη Λάρνακα, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύρος πέρασε από συνέντευξη από τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στην παρουσία μέλους της Europol. Οι απαντήσεις που έδινε ο 32χρονος στις Αρχές κίνησαν τις υποψίες για ζητήματα τρομοκρατίας.

Διερευνάται το πώς έφθασε στην Κύπρο ο 32χρονος

Ο ύποπτος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος για θέματα εθνικής ασφάλειας και εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι διαδικασίες για την απέλαση του.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση με σοβαρότητα μαζί με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ενώ θα γίνουν και έρευνες για το πώς έφθασε στην Κύπρο ο 32χρονος.

Σημειώνεται πως υπήρξαν διάφορες περιπτώσεις υπόπτων για τρομοκρατία που εντοπίζονται στην Κύπρο.

Χαμηλού κινδύνου η Κύπρος

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην Κύπρο, όσον αφορά την δράση τρομοκρατικών στοιχείων, εκτίμηση η οποία υπάρχει και σε διεθνές επίπεδο. Χάρτες με τις χώρες υψηλού κινδύνου, δεν περιλαμβάνουν σε αυτές το νησί μας, παρά το γεγονός ότι γεωγραφικά τοποθετείται πλησίον μιας περιοχής η οποία είναι καζάνι που βράζει.

Ο παρακάτω χάρτης δημοσιεύεται από την ιστοσελίδα drum-cussac.com και χρωματίζει την Κύπρο με ανοικτό πράσινο χρώμα, το οποίο συνεπάγεται χαμηλό ρίσκο.

Τα ερωτηματικά, ωστόσο, σε σχέση με την είσοδο στην Κύπρο υπόπτων για τρομοκρατία, είναι διαχρονικά, καθώς, φαίνεται πως υπάρχουν «παραθυράκια».

Μια από τις ανοικτές πληγές του νησιού, τα κατεχόμενα και η νεκρή ζώνη, αποτελούν, αναμφίβολα, δίοδο για δεκάδες μετανάστες κάθε χρόνο, οι οποίοι προσφυγοποιούνται από τις χώρες καταγωγής τους στην Μέση Ανατολή και, μέσω της Κύπρου, επιδιώκουν να μεταβούν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. Παράλληλα, αριθμός μεταναστών φτάνει κατά διαστήματα στην Κύπρο με σκάφη διά θαλάσσης, ακόμα και μέσω της Τουρκίας, ή κατ' ευθείαν από την Συρία.

Πρόκειται για δύο σημαντικές διόδους, ως προς την δυνατότητα ανεξέλεγκτης (σε κάποιες περιπτώσεις) διέλευσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ