ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:07
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Διπλό φονικό: «Ο Χατζηγεωργίου εφώναζε μου, σταμάτα να μου βάλλεις άλλες»

Του Δημήτρη Λουκά

Ανατριχιαστικές περιγραφές από την κατάθεση Τζιωνή στο Κακουργιοδικείο

Οδηγήθηκαν εκ νέου οι τέσσερις κατηγορούμενοι ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την διπλή δολοφονία στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν νέοι μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής καθώς και ο λοχίας του ΤΑΕ Αρχηγείου, Σάββας Σιαμούτης.

 Συνεχής ενημέρωση 

Τέλος διαδικασίας - Επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 6 και 8 Φεβρουαρίου, στις 09:00 το πρωί. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση Σιαμούτη και να ακολουθήσει αντεξέταση από τους συνήγορους των κατηγορουμένων.

14:10 - Ο Τζιωνής είπε ότι το πορτοφόλι που έλεγαν οι ειδήσεις δεν το έκλεψε, δεν είδε κάτι τέτοιο, «μπορεί να το έπιασε ο Χατζής όταν πήγα βάλω τον ανήλικο στην αποθήκη.»
«Δεν έκλεψα τίποτα από το σπίτι, που το φόβο μου ξέχασα τα πράγματα μου εκεί». «Άκουσα από τις ειδήσεις ότι κακοποιούσα την Σάρα, αυτό είναι ψέμα, της έδειξα όλη την αγάπη μου».

13:38 - Έκανε και σχέδιο του σπιτιού, την πίσω όψη του σπιτιού την ζωγράφισε όταν την είδε από την τηλεόραση, ζωγράφισε και το σημείο που ξέχασε το σπαθί.

13:35 - Ο κατηγορούμενος μας είπε ότι έβλεπε κανάλια, εφημερίδες και τα έγραφε, μας είπε επίσης οτι ήθελε να ξέρει τις ενέργειες της αστυνομίας. Αυτά ανέφερε ο κ. Σιαμούτης σε σχέση με την υπόδειξη, εκ μέρους του Τζιωνή, των σημειωματαρίων που υπήρχαν εντός του οχήματός του.

13:09 - Στο παιδικό υπνοδωμάτιο μας είπε «το μωρό έπεφτε στο κρεβάτι το σήκωσα και του είπα "σκότωσα τους γονείς σου, αλλά εν θα σου κάμω κακο, έχω τζαι εγώ ένα γιο"».
Μας υπέδειξε από πού μπήκε ο Χατζής και πού έβαλε τον ανήλικο.
Υπήρχε ενας δισταγμός στον κατηγορούμενο όταν μας έδειχνε τις σκηνές.

13:05 - Στο δωμάτιο δίπλα ακριβώς από το μπάνιο, μας είπε ότι μπήκε εκεί πρώτα επειδή ήξερε ότι ήταν το χρηματοκιβώτιο και ανοίξε ενα ερμάρι και δεν βρήκε το χρηματοκιβώτιο. Μετά μας υπέδειξε το δωμάτιο και μας έδειξε το κρεβάτι και μας είπε «δαμαί εμαχαίρωσα την γυναίκα».
Σε αυτό το σημείο υπήρχε μια ανησυχία από πλευράς του κατηγορούμενου.
Μας έδειξε το σημείο που σκότωσε τον Χατζηγεωργίου και πριν να φύγουμε από αυτό το σημείο, ο κατηγορούμενος έπεσε στο πάτωμα έβαλε τον σταυρό του και είπε «πάλεψε σαν άντρας».

12:58 - Στις 3/5/18 αναχωρήσαμε από το ΤΑΕ για υποδείξεις σκηνών στην οδό Ζαλόγγου. Έδειξε στους ανακριτές που πάρκαρε το αυτοκίνητο και από πού βγήκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και έβλεπαν το σπίτι του Χατζηγεωργίου. Σε κάποια φάση όταν ήμαστε στην ταράτσα, μας είπε «έτο, δαμαί φαίνεται πολλά καλά το σπίτι».
Σε διπλανό οικόπεδο της οικίας ο κατηγορούμενος από μόνος του έβγαλε τα παπούτσια και μας είπε «από εδώ έβγαλα τα παπούτσια και συνέχισα με τα καλτσάκια ποδόσφαιρου.
Μετά μας είπε από πού μπήκε στο σπίτι.
Όταν εισήλθαμε στο σπίτι ξανάβγαλε τα παπούτσια και ο λοχίας Ττόμας τον ρώτησε γιατί τα έβγαλε και αυτός απάντησε «σεβασμός στον άνθρωπο».
Μας υπέδειξε ένα σημείο που άφησε την κίτρινη τσάντα.
Μας ανέφερε ότι έπιασα την σωλήνα τις κληματαριάς τζαι επετάχτηκε στα κεραμίδια.
Μας έδειξε το παράθυρο του μπάνιου και μας είπε ότι από εκεί μπήκε στο σπίτι.
Από την πόρτα της κουζίνας μπήκε ο Χατζής στην οικία.
Εντός της οικίας, μας έδειξε το παράθυρο του μπάνιου, μας είπε ότι το παράθυρο ήταν λίγο ανοιχτό και το έσπρωξε με το πόδι του και το άνοιξε.

12:55 - Συνέχεια της κατάθεσης Σιαμούτη: Μετά το τέλος της κατάθεσης, τον ρωτήσαμε αν ήταν πρόθυμος να υποδείξει σκηνές, αλλά μας είπε «προτιμώ να πάμε στην οδό Ζαλόγγου». Η συμπεριφορά του ήταν γενικά καλή, όταν αποφάσισε να μας μιλήσει, ήταν ανήσυχος. Στην αφήγησή του ήταν πολλές οι λεπτομέρειες που έδωσε, μιλούσε και αργά και έδειχνε ένα άτομο πλέον που παραδέχεται το φονικό.

Διάλειμμα

11:40 - Όταν μπήκα στο σπίτι επια τζιαμε που ήταν το χρηματοκιβώτιο αλλά είδα ότι εν ήταν εκεί. Μετά είδα την γυναίκα τζαι είπα της να μεν φωνάξει τζαι μετά θυμήθηκα το μαχαίρι να την φοβήσω. Μετά ένιξερω πώς πέθανε, 'εν είδα αίματα,

Μετά ο Χατζηγεωργίου εφώναξε «τι γίνεται τζειαμαί;», έβκηκε πάνω, επαλέψαμε τζαι μετά εκατάλαβα ότι έβκηκεν η ψυχή του. Ο Χατζηγεωργίου ελάλεν μου «σταματά να μου βάλεις άλλες». Μετά επήα στο δωμάτιο του μιτσή τζαι είπα του να μεν φοάται τζιαι 'εν θα τον σκοτώσω.

Ο μιτσής ελάλεν μου να μεν τον σκοτώσω τζαι είπα του «εν θα σε σκοτώσω», τζιαι πήρα τον ανήλικο σε αποθήκη τζαι εκλείδωσα τον. Δεν θυμήθηκα να πιάσω ούτε το σπαθί, ούτε την τσάντα.

Μετά εφύαμε, επήαμε στο σπίτι στην Αγλαντζιά, είπα του Λευτέρη να με βοηθήσει να βάλουμε χλωρίνη στα ρούχα.

Μετά επιστρέψαμε στην οδό Ζαλόγγου αλλά είδαμε αστυνομία τζαι εφύαμε, εξεκινήσαμε προς τον αυτοκινητόδρομο, άψεν η λαμπούα του αυτοκινήτου μου τζαι εσταματήσαμε τζειαμαί στο περβολούϊ στον Κόρνο, σε μια παράγκα που έδειχνε εγκαταλειμμένη τζαι κοιμηθήκαμε τζειαμαί για δυο μέρες.

11:10 - Οι υπεύθυνοι ανακριτές ήμαστε, εγώ, ο Θεμιστοκλέους και ο Ττόμας. Στις 3/5 μεταβήκαμε στα κρατητήρια στην Λακατάμεια, για να παραλάβουμε τον Λοΐζο Τζιωνή και κατευθυνθήκαμε στο ΤΑΕ για ανάκριση, αναφέρει ο Σιαμούτης. Γίνεται τεκμήριο η ανακριτική κατάθεση του κατηγορούμενου ένα.

10:56 - Ο κατηγορούμενος τέσσερα μας είχε υποδείξει την πόρτα που του άνοιξαν να μπει και είδε τον Τζιωνή μέσα στα αίματα και κρατούσε τον ανήλικο γιο του ζεύγους. Ο Τζιωνής είπε στον Μάριο να προσέχει τον ανήλικο και πήγε πάνω, αλλά επέστρεψε κάτω μετά από λίγο. Ο κατηγορούμενος τέσσερα μας είχε πει ότι, ανεβαίνοντας τα σκαλιά, είδε έναν άνθρωπο στο πάτωμα και σταμάτησε, μας είχε αναφέρει ότι ο Τζιωνής έψαχνε το δωμάτιο, μετά μας υπέδειξε το πώς έφυγαν από το σπίτι.

10:45 - Σιαμούτης: ο κατηγορούμενος 4 (Χατζηξενοφώντος) μας είχε υποδείξει πού πάρκαραν το αυτοκίνητο εκείνη την νύχτα και ότι ανέβηκαν σε ταράτσα πολυκατοικίας για να δουν το σπίτι. Όπως μας είχε πει ο κατηγορούμενος τέσσερα ο Τζιωνής είπε «που δαμαί φαίνεται πολλά καλά το σπίτι».

10:30 - Ο λοχίας διαβάζει όσα ανέφερε ο Μάριος Χατζηξενοφώντος στις 28/4 - Στις 29/4 ανακρινόμενος ο Μάριος είπε ότι θα βοηθήσει την αστυνομία, θα δείξει την διαδρομή και τον τρόπο που μπήκε μέσα στο σπίτι.

10:23 - Αναφέρεται εκ νέου στην τσάντα με την χλωρίνη που εντοπίστηκε μέσα στο φουρνί, ο λοχίας Σιαμούτης, και στην προσπάθεια του Τζιωνή να μετακυλήσει στον Λευτέρη Σολωμού την προσπάθεια για καταστροφή τεκμηρίων.

10:13 - Φωτογραφία στο δικαστήριο από τη σκηνή του φούρνου και του εντοπισμού του μαχαιριού - Το μαχαίρι ήταν μεγάλο και δεν χωρούσε στην συσκευασία της ΥΠΕΓΕ, είπε ο κ. Σιαμούτης, αναφέροντας ότι το μαχαίρι έμοιαζε ακριβώς όπως το είχε περιγράψει ο 15χρονος θετός γιος του ζεύγους.

10:05 - Επαναλαμβάνεται το σενάριο που είχε αναφέρει ο Τζιωνής, όσον αφορά τα αδέρφια Χαραλάμπους. Συγκεκριμένα, ο κ. Σιαμούτης λέει ότι στις 27/4 κατά την ανάκρισή του, ο Λοΐζος Τζιωνής είχε ισχυριστεί κάποια σενάρια. Ο Σιαμμουτης διαβάζει το σενάριο με τα αδέρφια Χαραλάμπους που έδειξε ο Τζιωνής ένα εξ αυτών ως τον δολοφόνο του άτυχου ζεύγους: είδε τον Ηλία να μαχαιρώνει τον Χατζηγεωργίου, μετά πάλεψε με τον Ηλία. Σε ερώτηση των ανακριτών αν δεν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει ένα φονιά, αυτός ανέφερε ότι ξέρει πολεμικές τέχνες. Ενέπλεξε τα αδέρφια Χαραλάμπους γιατί είχε διαφορές μαζί τους, ενώ μετά έδειξε τον Χατζηξενοφώντος ως τον φονιά αλλα φοβόταν να το πει γιατί ήταν άνθρωπος του «Αλεξουδκιού».

09:52 - Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, υπέβαλε στον κ. Σιαμούτη ότι στις 27/4 διενεργήθηκε η διαδικασία αναγνώρισης του Λοΐζου απο τον μικρό, καλώντας τον να αναφέρει τι ειπώθηκε πριν και μετά. Ο κ. Σιαμούτης απάντησε ότι ο Θεμιστοκλέους, όταν παράλαβε τον Τζιωνή, του εξήγησε τα πάντα, μόλις φθάσαμε στο ΤΑΕ για αναγνώριση, του εξήγησε επίσης την διαδικασία, ο Θεμιστοκλέους του είπε ότι τον αναγνώρισε ο μικρός Κωνσταντίνος και ο Τζιωνής απάντησε «το ήξερα, ένιωσα το».

09:45 - Η κατάθεση Σιαμούτη ολοκληρώθηκε με αναφορά και στο βιβλιάριο που εντοπίστηκε εντός του οχήματος.

09:38 - Ο Μάριος Χατζηξενοφώντος στην προφορική του κατάθεση είπε ότι μπήκε μαζί με τον Τζιωνή, ειδεν το Τζιωνη μέσα στα αίματα.
Στην έρευνα στην οικία του Χατζηξενοφώντος εντοπίστηκε ενα ζεύγος παπουτσιών και αυτός απάντησε «νομίζω εν τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την νύχτα».

09:29 - Ο λοχίας Σιαμούτης ετοίμασε έκθεση για την υπόθεση. Η έκθεσή του, η οποία γίνεται μέρος της κύριας εξέτασης, διαβάζεται από τον ίδιο εντός της αίθουσας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα γεγονότα της υπόθεσης, στα τρία σενάρια που είχε δώσει ο Λοΐζος Τζιωνής και τις υποδείξεις των σημείων όπου εντοπίστηκαν τα τεκμήρια, στην οδό Σκιάθου, στην Αγλαντζιά.

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη δικάσιμο η αίθουσα του Κακουργιοδικείου μεταφέρθηκε στο σπίτι του άτυχου ζεύγους για αυτοψία.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στην οικία και στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, εκεί βρέθηκαν και συγγενείς των κατηγορουμένων, καθώς και οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Με το που κατέφθασαν οι κατηγορούμενοι, πρώτα απ' όλα οδηγήθηκαν στο σημείο που πάρκαραν το όχημα τους την μοιραία νύχτα του φόνου. Εν συνεχεία βρέθηκαν σε ταράτσα κοντινής πολυκατοικίας.

Οι δύο εκ των κατηγορουμένων με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εισήλθαν εντός της οικίας με την αυτοψία να ολοκληρώνεται περίπου μισή ώρα μετά.

Οι κατηγορούμενοι Λευτέρης Σολωμού και Σάρα Σιάμς έμειναν στα περιπολικά που βρίσκονταν έξω από την οικία φρουρούμενοι από αστυνομικούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ