ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:07
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρουσίασης Εφέδρων

Newsroom K

Το νέο σύστημα αγκαλιάστηκε από τους Εφέδρους, δήλωσε στην «Κ» ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης

Τέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου σε εφαρμογή οι αλλαγές που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Άμυνας στο σύστημα εφεδρείας και συγκεκριμένα στην παρουσίαση Εφέδρων.

Όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ της η «Κ» στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, οι αλλαγές έχουν στόχο να μεταβάλλουν το καθεστώς που διέπει στις υποχρεώσεις των Εφέδρων που στην πράξη μεταφράζεται σε ταλαιπωρία των ασκούμενων πολιτών, κατασπατάληση δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος, κυρίως λόγω μιας ανεξήγητης πλέον γραφειοκρατίας, ενώ ακυρώνει και τον αντικειμενικό στόχο, που είναι η αξιοποίηση κατά τον καλύτερο τρόπο του εφέδρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου οι παρουσιάσεις Εφέδρων πραγματοποιούνται ακολουθώντας την Αναθεωρημένη Διαδικασία Παρουσίασης, η οποία αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της Εφεδρείας.

ΥΠΑΜ στην «Κ»: Το νέο σύστημα αγκαλιάστηκε από τους Εφέδρους

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε πως «μετά τις πρώτες εμφανίσεις Εφέδρων για το 2019. φάνηκε πως το νέο σύστημα παρουσίασης έχει αγκαλιαστεί από τους Εφέδρους». Πρόσθεσε δε πως γίνονται συντονισμένες ενέργειες αξιωματικών του ΥΠΑΜ και των Μονάδων προκειμένουν να εντοπιστούν ενδεχόμενα κενά του νέου συστήματος για να ληφθούν βελτιωτικά μέτρα.

«Τα αποτελέσματα από τις πρώτες παρουσιάσεις είναι απτά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και με άλλες καινοτομίες τόσο για την εφεδρεία όσους και σε άλλους τομείς της Εθνικής Φρουράς. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο σύστημα παρουσίασης Εφέδρων. Ευχαριστίες επίσης και στους Εφέδρους οι οποίοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και συλλογικά συνεργάζονται για επιτυχία του νέου συστήματος».

 Με την νέα διαδικασία επιδιώκεται όπως ο κάθε Έφεδρος να είναι σε θέση να γνωρίζει:

• Πού πρέπει να πάει όταν τον καλέσει η πατρίδα,

• Ποιος είναι ο Διοικητής και ποιος ο ηγήτοράς του,

• Με ποια μέσα θα εκτελέσει την αποστολή του.

Στις παρουσιάσεις Εφέδρων που έγιναν τον μήνα Ιανουάριο, καταγράφηκε ο ενθουσιασμός, η αυξημένη συμμετοχή και το ενδιαφέρον. Ο βαθμός ικανοποίησης, τόσο των στελεχών των Μονάδων της ΕΦ όσο και των εκπαιδευομένων – Εφέδρων, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Σε όλες τις δραστηριότητες συμμετείχαν επιτελείς του ΓΕΕΦ οι οποίοι συμβούλεψαν τους Διοικητές και κατέγραψαν τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν ή και να τροποποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ