ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Την Τρίτη Μητροπολίτης Κιτίου ο Νεκτάριος

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πρωτιά για τον Επίσκοπο Αρσινόης στις εκλογές κλήρου και λαού της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου

Στις 7 η ώρα το βράδυ Τρίτης τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου με τη ψήφο τους θα αναδείξουν τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου. Με βάση το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας κλήρου και πιστών νέος Μητροπολίτης είναι βέβαιο ότι θα εκλεγεί ο Επίσκοπος Νεκτάριο ο οποίος ήλθε πρώτος στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν. Ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης έλαβε ποσοστό 70,24% έναντι 29,25% που έλαβε ο δεύτερος «υποψήφιος» Αρχιμανδρίτης Ευμένιος. Μετά την ειδική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη οι Ιεράρχες θα μεταβούν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη όπου επί της Αγίας Τραπέζης θα υπογράψουν την Κανονική Πράξη εκλογής του Επισκόπου Νεκταρίου στο Θρόνο της Μητροπόλεως Κιτίου.

Οι εκλογές

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου λειτούργησαν 58 εκλογικά κέντρα στα οποία ψήφισαν 10,801 πολίτες ποσοστό   προσέλευσης 25,63%. Το τριπρόσωπο που αναδείχθηκε από τις εκλογές αποτελείται από τους: Επίσκοπο Νεκτάριο, Αρχιμανδρίτη Ευμένιο και τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο ο οποίος έλαβε 15 ψήφους.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ          ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ                                               Αρ. Ψήφων              Ποσοστό

1ος                      ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ      7,497                  70.24%

2ος                      ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ κ. ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΙΗΠΠΗΣ                3,122                     29.25%

3ος                      ΑΛΛΟΙ                                                                            54                   0.41%

Συγχαρητήρια Ευμένιου

Σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, συνεχάρη τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο για το ποσοστό προτίμησης που έχει λάβει, το οποίος όπως είπε τον τιμά ιδιαίτερα. Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τις χιλιάδες των μελών της Μητρόπολης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.                 « Ανταποδίδω εγκαρδίως και δηλώνω πως η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο μου με σκλαβώνει και με τιμά ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να υπηρετώ την Εκκλησία αλλά και τον κάθε ένα από τους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσω άοκνα με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο», είπε. Έκανε παράλληλα έκκληση προς όλους να σεβαστούν απόλυτα το σημερινό αποτέλεσμα και ενωμένοι «να συνεχίσουμε το έργο που ο Κύριος μας, μας έχει τάξει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ