ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Υπάλληλοι των εταιρειών οι 3 συλληφθέντες

Newsroom K

Η Αστυνομία φέρεται να εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης και για τους δύο Ισραηλινούς, ιδιοκτήτες των εταιρειών

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Αστυνομία φέρεται να εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης και για τους δύο Ισραηλινούς, ιδιοκτήτες των εταιρειών.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι σχετικά με την υπόθεση κατάσχεσης οχήματος βαν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και της αξιολόγησης στοιχείων και μαρτυριών, η Αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη τριών προσώπων. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 30 και 35 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 41 ετών, ελληνοκυπριακής καταγωγής.

Εναντίον τους διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται το πρωί της Παρασκευής να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενώ το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι τα τρία πρόσωπα, ήταν υπαλλήλοι των δύο εταιρειών, της NCIS (συμφερόντων του Αβραάμ Σαχάκ Άβνι) και της Intellexa.

Θυμίζουμε ότι αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (15/11) για την ύπαρξή του στους δρόμους της Λάρνακας προκάλεσε αντιδράσεις επί αντιδράσεων, γεννώντας ερωτήματα, με βασικό αυτό του κατά πόσον τελικά προστατεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα και δημιουργώντας, όπως ήταν λογικό επακόλουθο, μυστήριο.

Το εν λόγω θέμα ήρθε στην επιφάνεια μέσα από άρθρο του Thomas Brewster στο Forbes, τον περασμένο Αύγουστο με τίτλο, «Ένας πολυεκατομμυριούχος ειδικός παρακολούθησης βγαίνει από τις σκιές με το 9 εκατομμυρίων δολαρίων βαν του που έχει την δυνατότητα υποκλοπών».

Ο άνθρωπος πίσω από την λειτουργία του βαν ονομάζεται, Tal Dilian και είναι βετεράνος των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με εμπειρία 24 χρόνων, ο οποίος μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να «αδειάσει» κινητά και να έχει πρόσβαση σε «προσωπικές» μας συνομιλίες μέσω What’s app, Messenger, αλλά και σε άλλες εφαρμογές που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα.

Το «Α-Team» βαν, όπως χαρακτηρίζεται, χρεώνει για τις υπηρεσίες του από 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι 9 αναλόγως της κατασκοπευτικής τεχνολογίας που επιθυμεί ο πελάτης του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ