ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξανά στο δικαστήριο Μαυρομιχάλης-Ρούντολφ

Οι ανακριτές αναμένεται να αποφασίσουν κατά πόσον θα ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους ή αν θα καταχωρισθεί υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγούνται εκ νέου την Τετάρτη (5/2) μετά την λήξη του διατάγματος της προσωποκράτησής τους, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Dydi Rudolf.

Οι δύο τους, θυμίζουμε ότι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, μετά από πολύωρη διαδικασία, αφού οι Αρχές έχουν στα χέρια τους μαρτυρίας που τους εμπλέκει στην απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου.

Στο διάστημα των ημερών που πέρασαν από την ημέρα που οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση, οι ανακριτές της υπόθεσης διενήργησαν εξετάσεις και περισυνέλλεξαν μαρτυρίες, ώστε να είναι έτοιμοι για της 5η Φεβρουαρίου που θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου οι ύποπτοι.

Επίσης, κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση οι Μαυρομιχάλης και Rudolf.

Οι ανακριτές, την Δευτέρα (3/2) αναμένεται να αποφασίσουν κατά πόσον θα ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων ή αν θα καταχωρισθεί υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ανακριτική ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση, μετά από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, φαίνεται να έχει στην κατοχή της ισχυρή μαρτυρία για την σύνδεση του ενός - τουλάχιστον - εκ των δύο υπόπτων στην απόπειρα φόνου του «Γλύκα».

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται υπόδικος στις φυλακές των κατεχομένων.

Η δικαστική διαδικασία της 28ης Ιανουαρίου και η μαρτυρία:

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν, μετά από πολύωρη διαδικασία, οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Η σύλληψη του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Dydi Rudolf, προέκυψε έπειτα από κατάθεση που έδωσαν στις 27 Ιανουαρίου 2020, το θύμα της απόπειρας φόνου και ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο δεν κατονομάστηκε στο δικαστήριο.

Στην κατάθεσή του ο Παναγιωτου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πρόσωπο που τον πυροβόλησε το 2017, ήταν ο Dydi Rudolf, που τον γνωρίζει.

Μέσω της αντεξέτασης του ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας κ. Ιωάννη Γιωρκάτζη, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη, σημειώθηκε ότι ο Παναγιωτου, σε κατάθεση του το 2017 μετά την απόπειρα, ανέφερε ότι το πρόσωπο που τον πυροβόλησε ήταν αλβανικής καταγωγής και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ είχε υποδείξει και φωτογραφία του, στους ανακριτές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη, ο Παναγιώτου, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές, για τους λόγους που δεν κατονόμασε τον Rudolf από την αρχή, οι οποίοι διερευνώνται.

Το δεύτερο πρόσωπο που κατέθεσε στις 27/1/20 για την υπόθεση, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ανέφερε στον Παναγιώτου ότι πριν την απόπειρα είχε συνάντηση με τον Μαυρομιχάλη και ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο πλέον καταζητείται για την υπόθεση, και του πρότειναν να «τελειώσει την δουλειά», δηλαδή να σκοτώσει τον Παναγιώτου και αφού το κάνει, «να περάσει να πληρωθεί», ωστόσο αυτός αρνήθηκε. Μάλιστα, κατά την ίδια συζήτηση του είπε ότι, οι δύο πιο πάνω είπαν σε αυτόν, ότι εκείνοι ήταν που έβαλαν τον Rudolf να σκοτώσει τον Παναγιώτου. Στην κατάθεση που έδωσε το εν λόγω πρόσωπο επιβεβαίωσε όλα τα πιο πάνω.

O καταζητούμενος, φέρεται να βρίσκεται υπόδικος σε φυλακές των κατεχομένων.

Στις 27/1 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μαυρομιχάλη και του Rudolf. Ο Μαυρομιχάλης συνελήφθη στο σπίτι του και ανέφερε στους ανακριτές: «Δεν έχω τίποτε να πω» ενώ ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του Μαυρομιχάλη, διενεργήθηκε έρευνα χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο. Ο Rudolf που βρίσκεται υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές όταν ενημερώθηκε για την σύλληψή του είπε: «I didn’t do anything» και ανακρινόμενος αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Dydi Rudolf, αμφισβήτησαν την γνησιότητα των καταθέσεων τόσο του Παναγιώτου όσο και του δεύτερου προσώπου, αναφερόμενοι στις αντιφάσεις που υπέπεσε το θύμα της απόπειρας στις καταθέσεις του το 2017 με αυτές του 2020, ενώ διερωτήθηκαν γιατί αφού το δεύτερο πρόσωπο που κατέθεσε τώρα, δεν είχε καταθέσει εδώ και δύο και πλέον χρόνια από όταν διαπράχθηκε η απόπειρα. Μάλιστα μίλησαν και για αλλότρια κίνητρα.

Εντός δικαστηρίου έγινε αναφορά στις «ομάδες» του υποκόσμου, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη, ρωτώντας αν ο Παναγιώτου και το άλλο πρόσωπο ανήκουν σε κάποια φατρία με τον κ. Γιωρκάτζη να απαντά ότι εξαρτάται από τις καταστάσεις και ότι, «στις φατρίες, γίνονται πολλές μεταγραφές, περισσότερες και από αυτές στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια». Ο δικηγόρος υπογράμμισε: «ακριβώς, μήπως πήρε μεταγραφή και γι’ αυτό άλλαξε κατάθεση;».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, επιχειρηματολογώντας, προσπάθησαν πολύ για να πείσουν το δικαστήριο ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης εναντίον των πελατών τους, στέκοντας κυρίως στις αντιφάσεις που υπήρχαν στις καταθέσεις του Παναγιώτου το 2017 και το 2020 ωστόσο, η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη κράτησή τους.

Μέχρι τις 28/1 η Αστυνομία είχε λάβει 110 καταθέσεις για την υπόθεση. Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις στις 27/1 λήφθηκαν άλλες 6 καταθέσεις και έγινε μια έρευνα (στο σπίτι του Μαυρομιχάλη). Μέχρι τις 5/2 αναμενόταν ότι θα ληφθούν άλλες 60 καταθέσεις, από φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων και των μαρτύρων, σε σχέση με λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στις νέες καταθέσεις. Επίσης, ότι οι ύποπτοι θα ανακριθούν εκ νέου γραπτώς και θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που θα προβάλουν.

Επιπλέον, αναμενόταν να γίνει τουλάχιστον μία αναγνωριστική παράταξη και τουλάχιστον ακόμη μια έρευνα τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση