ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:12
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Βλάβη σε καλώδιο άφησε χωρίς ρεύμα τον Στρόβολο

Newsroom K

H βλάβη προκλήθηκε σε υπόγειο καλώδιο 11,000 βολτ

Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ παρατηρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα γύρω στις 15:30 έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχή στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η βλάβη προκλήθηκε σε υπόγειο καλώδιο 11,000 βολτ. Συνεργεία της ΑΗΚ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εντοπίσουν την βλάβη.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η κ. Παπαδοπούλου, η βλάβη δεν αναμενόταν να αποκατασταθεί πλήρως πριν από τις 17:30 το απόγευμα. Αρχικά θα έπρεπε αρχικά να εντοπιστεί το σημείο της βλάβης, να απομονωθεί, να δοθεί ρεύμα στους επηρεαζόμενους από εναλλακτικούς τρόπους και ακολούθως να προχωρήσουν στην επιδιόρθωσή του.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 16:30, αφού εντοπίστηκε η βλάβη δόθηκε ρεύμα σε ολόκληρη την περιοχή του Στροβόλου που είχε επηρεαστεί.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται κατά διαστήματα βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ. Εξηγώντας η κ. Παπαδοπούλου, ανέφερε πως οι βλάβες παρουσιάζονται κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των υγρασιών που επικρατούν στην χώρα. «Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν συστολή-διαστολή στα υπόγεια καλώδια, με αποτέλεσμα οι ενώσεις να σπάζουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ