ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 16:15
18°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

ΥΠΠΑΝ: Έγνοια μας είναι πάντα η απελευθέρωση της Κύπρου

«Το σχολείο, η γνώση και οι παρακαταθήκες της παράδοσης και του πολιτισμού θα βοηθήσουν στην επιδίωξη τέτοιων ευγενών στόχων», αναφέρει ο Προδρόμου

Έγνοια και επιδίωξή μας είναι πάντα η απελευθέρωση της Κύπρου, διαμηνύει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος είπε πως επιδιώκεται μια ειρηνική, αλλά και βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα φέρει ελευθερία και θα κατοχυρώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι θα επιτρέψει την αρμονική συμβίωση και τη συνεργασία όλων των Κυπρίων.

Σε μήνυμά του, με αφορμή τη Γιορτή των Χριστουγέννων, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι «αυτές τις ώρες που μας περιβάλλουν η ομορφιά και η λάμψη των γιορτών, μέσα από τη χαρά των πολύτιμων οικογενειακών στιγμών, ας σκεφτούμε και τους συνανθρώπους μας, ας έχουμε στο νου όλους εκείνους που δοκιμάζονται από στερήσεις και φτώχεια, αλλά και τους αποδιωγμένους και όσους απειλούνται ακόμα και σήμερα από τις φλόγες του πολέμου και ας αναλογιστούμε το μήνυμα αγάπης και φιλαλληλίας».

Όπως προσθέτει, «αυτή η γιορτή που έχουμε από κοινού με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, υπενθυμίζει ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμπεδώσει την ειρήνη στην Ευρώπη μέσα από αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία και η αδελφοσύνη», προσθέτοντας ότι «μαζί με την προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα, κοινές αξίες μας είναι και ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η συνείδηση ότι στον κόσμο υπάρχουν και έχουν τη θέση τους εξίσου και άλλες θρησκείες ή φιλοσοφικές προσεγγίσεις».

«Προσβλέποντας και στον καινούριο χρόνο που έρχεται κάνουμε σχέδια και έχουμε προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτές τις μέρες σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε καλύτερο τον εαυτό μας και τον κόσμο μας. Ας συλλογιστούμε με ποιους τρόπους μπορεί να αποφύγει ο κόσμος την απειλή του πολέμου, αλλά και πώς θα προστατεύσουμε τον πλανήτη μας από την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Ας προχωρήσουμε στον καινούριο χρόνο με την απόφαση να γίνουμε ο καθένας χωριστά καλύτερος άνθρωπος και όλοι μαζί άνθρωποι που σκέφτονται τους άλλους και μεριμνούν για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και φοιτητές, σημειώνει ότι το σχολείο, η γνώση και οι παρακαταθήκες της παράδοσης και του πολιτισμού θα βοηθήσουν στην επιδίωξη τέτοιων ευγενών στόχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ