ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:06
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Media

#MediaBlog: Οι αλλαγές στο ΡΙΚ και το πυρ ομαδόν κατά της Ελίτας

Newsroom K

Νέες αλλαγές ετοιμάζει μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα και δεν αποκλείεται να του περισσέψει προσωπικό

Ανησυχία και ψιθύρους προκάλεσε στο ΡΙΚ η πρόθεση του ιδρύματος να αλλάξει την οργανική δομή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Ανδρέας Φράγκος, δήλωσε στη Βουλή ότι η πρόταση του ιδρύματος για τη νέα δομή έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ βρίσκεται σε διάλογο με τις συντεχνίες των εργαζομένων για υποβολή, αν είναι δυνατόν, συναινετικής πρότασης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Ανδρέας Φράγκος δήλωσε δε, ότι «το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να προχωρήσει, είναι θνησιγενές». Αυτό το τελευταίο είναι που πυροδότησε συζητήσεις, ανησυχίες και σενάρια...

Νέες αλλαγές ετοιμάζει μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα και δεν αποκλείεται να του... περισσέψει προσωπικό.

Όπως ακούγεται σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια, οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν κλείσιμο ενθέτων και ένταξή τους στην εφημερίδα ενώ δεν αποκλείονται και αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του οργανισμού.

Εργαζόμενοι φέρονται έτοιμοι να αποταθούν στην Ένωση Συντακτών ζητώντας την παρέμβασή της για να αποτραπεί νέος γύρος απολύσεων, αν και υπάρχει προβληματισμός «γιατί την τελευταία φορά η ΕΣΚ δεν κατάφερε να αποτρέψει ούτε τις απολύσεις, ούτε να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους απολυθέντες», όπως υποστηρίζουν. Όταν αποτάθηκαν στη διεύθυνση του συγκροτήματος ρωτώντας εάν θα γίνουν νέες απολύσεις, τους λέχθηκε πως «για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα». Ωστόσο οι ίδιοι υποστηρίζουν πως αυτά λέγονται λόγω των γιορτών. «Θα δούμε τι θα γίνει μετά τις γιορτές που δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν» σχολίασε ένας από τους εργαζομένους...

Πυρ ομαδόν κατά της Ελίτας Μιχαηλίδου βρίσκεται σε εξέλιξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις εκπομπές της για την Κύπρο και σοβαρά πολιτικά και ιστορικά ζητήματα.

Αυτή την περίοδο κατηγορείται για την εκπομπή που έκανε με θέμα την «κυπριακή ταυτότητα» και για το γεγονός ότι καλεί πάντα στις εκπομπές της μόνο άτομα μίας άποψης (αυτής που εκφράζει την ίδια όπως της γράφουν) και όχι άτομα που έχουν αντίθετες απόψεις για να υπάρξει δημιουργικός διάλογος.

Κάποιοι μάλιστα καλούν τη διεύθυνση του ΡΙΚ να επέμβει καταγγέλλοντας την δημοσιογράφο για μονόπλευρη παρουσίαση των θεμάτων της.

Από την άλλη οι υποστηρικτές της Ελίτας θεωρούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα bullying εις βάρος της, και θεωρούν ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να τοποθετηθεί και να την προστατεύσει.

Η ίδια η Ελίτα δεν απαντά και δείχνει να μην ασχολείται. Ωστόσο, στο ΡΙΚ το θέμα συζητείται πολύ και στα ψηλά μάλιστα δώματα, όπως ακούω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ