ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Media

Σκάβουν θεμέλια για «κούρεμα» ενοικίων

Newsroom K

Διαβάστε στην Οικονομική «Κ»

Με την ανέγερση καταλυμάτων χαμηλού κόστους επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των ψηλών ενοικίων, κυρίως για τους φοιτητές. Συγκεκριμένα μετά τα τα πολεοδομικά κίνητρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μέ την αύξηση του συντελεστή δόμησης άρχισαν να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από ιδιώτες για ανέγερση μικρότερων αλλά περισσότερων διαμερισμάτων, τα οποία θα νοικιάζονται σε χαμηλότερες τιμές.

Στη Λεμεσό, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται ιδιαίτερα οξύ, έχουν αναληφθεί ιδιωτικές πρωτοβουλίες για οικοδομική δραστηριότητα επικεντρωμένη στο δίπτυχο χαμηλό κόστος κατασκευής και ενοικίασης. Επίσης με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, αποφασίστηκε η ανάπτυξη τριών τεμαχίων δημοτικής ιδιοκτησίας για ανέγερση περίπου 500 οικιστικών μονάδων, οι οποίες θα διατεθούν ως κοινωνική στέγη και προσιτή κατοικία. Εξάλλου αναμένεται η ανέγερση εστιών και αξιοποίηση κάποιων ακινήτων για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Επίσης η Αρχιεπισκοπή προχωρεί στην ανέγερση φοιτητικών εστιών σε δική της περιουσία στη Λεμεσό στην περιοχή Αγίας Φύλας, κοντά στο Τσίρειο Στάδιο. Ανάλογη οικοδομική δραστηριότητα με χαμηλού κόστους καταλυμάτων εντοπίζεται και στη Λευκωσία και ειδικότερα στις περιοχές της Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Πανεπιστημίου Κύπρου. Εκτιμάται ότι σε ορίζοντα πενταετίας το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων θα περιοριστεί.

Διαβάστε επίσης στην Οικονομική «Κ»:

-Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και οι τιμές των ακινήτων

-Αβέβαιο το μέλλον της πλαστικής σακούλας

-Διαμοιρασμός οχημάτων, η νέα τάση στις μετακινήσεις

-Εκστρατεία προσέλκυσης τουριστών τρίτης ηλικίας

-Ανάχωμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφικών

-Μειώνεται η αποταμίευση στην Ελλάδα

-Μεταναστεύουν λόγω ενοικίων οι κάτοικοι των Βαλεαρίδων

-ΑΙΜΕΡΙΚ ΛΙΜΠΟ: Μετατρέπει τα ΙΧ σε ηλεκτρικά

-ΕΡΝΟ ΡΟΥΜΠΙΚ: Τον αναγνωρίζουν από τον κύβο του

-ΡΟΜΠΙΝ ΣΧΑΟΥΛ: Ο πολυεκατομμυριούχος startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Δυστυχώς στο τόπο μας το μόνο "κούρεμα" που ξέρουν να κάνουν είναι των καταθέσεων. Ρωτήστε τον εθνικό μας κουρέα Νίκο Χρυσάνθου. Κάτι ξέρει.....

Χριστοσ Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ