ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:45
18°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Του Νικόλα Βωνιάτη

Όλοι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις 14.20 τοπική ώρα Κύπρου σημειώνουν ανοδική πορεία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν σήμερα από τη χειρότερη ημερήσια πτώση που έχουν καταγράψει ποτέ, καθώς η ανακοίνωση των επικείμενων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας από το «Fed» των Ηνωμένων Πολιτειών, βοήθησαν να περιοριστούν οι φόβοι για το οικονομικό σοκ από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή, 13 Μαρτίου επισήμως μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αυξήσουν ελεύθερα τις δαπάνες για να υποστηρίξουν τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται από την κρίση της επιδημίας COVID-19, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αναλυτικά, στις 14:20 ώρα Κύπρου, ο δείκτης αναφοράς STOXX 600 σημειώνει άνοδο 3.47, μετά και τον καταποντισμό του με πτώση της τάξης του 12% την προηγούμενη μέρα, 12 Μαρτίου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο με 7.34% ή +384.55 μονάδες. Ακολουθεί γαλλικός δείκτης CAC 40 με άνοδο 7.02% ή +283.77 μονάδων και ο πανευρωπαϊκός γενικός δείκτης Eurofirst 300 με το ίδιο ποσοστό, 7.02%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει επίσης ανοδική πορεία, με 6.15% ή +563.30 μονάδες.

Ταυτόχρονα, ο JSE All Share βρίσκεται στο 1.82% ή +805.53 μονάδες.

Παρόλα αυτά, το Κραχ της 12ης Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί πάνω από 1 τρισεκ. δολάρια από την αξία των ευρωπαϊκών μετοχών και οδήγησε τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI σε περιοχή «bear market» (σ.σ. πτώση 20% από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα).

Ωστόσο, την 13η Μαρτίου, υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης και στην Wall Street, σύμφωνα με τις Financial Times, ύστερα από ενδείξεις ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ θα μπορέσουν σύντομα να συμφωνήσουν σε πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ