ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:50
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Ανοδος στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Newsroom Κ, Αθήνα

O δείκτης του δολαρίου έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική σε κλίμα γενικευμένης αισιοδοξίας που καλλιέργησαν οι εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου και της πολιτικής κρίσης της Ιταλίας.

Η απόφαση του Πεκίνου να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αντίποινα κατά της Ουάσιγκτον καλλιέργησε προσδοκίες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Προκάλεσε έτσι υποχώρηση των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν άνοδο τριών μονάδων βάση στο 1,51%. Παράλληλα, ο δείκτης του δολαρίου έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Οπως τόνισε ο Κρις Γκάφνεϊ, στέλεχος αγορών στην ΤΙΑΑ, «οι ευοίωνες ειδήσεις για το διεθνές εμπόριο έπεισαν τους επενδυτές να στραφούν και πάλι στις αγορές μετοχών και ίσως να αναλάβουν λίγο μεγαλύτερο ρίσκο». Σε ό,τι αφορά τους βασικούς δείκτες της Wall Street , S&P 500 και Dow Jones , αργά το βράδυ και λίγο πριν από το κλείσιμο, σημείωναν κέρδη 1,22% και 1,32% αντιστοίχως.

Στην Ευρώπη επικράτησε ευφορία μετά την είδηση του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, που εκτιμάται ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις της Ρώμης με την Ε.Ε. Ετσι, οι αποδόσεις των ιταλικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν στο 0,92%. Την Τετάρτη, είχαν υποχωρήσει για πρώτη φορά κάτω από το 1%, ενώ στη διάρκεια του Αυγούστου είχαν εκτιναχθεί έως και στο 3,81%. Εξίσου θετικό ήταν το κλίμα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με κέρδη 1,94%, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τις 2 Αυγούστου.

Το θετικό κλίμα επεκτάθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές με τον δείκτη Xetra DAX της Φρανκφούρτης να κλείνει με κέρδη 1,18% και τον CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 1,51%. Στη Βρετανία, αντιθέτως, η απόφαση του πρωθυπουργού να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου ενέτεινε την ανησυχία για το ενδεχόμενο άτακτης εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.. Υποχώρησε, έτσι, η στερλίνα κατά 0,1% και το βράδυ κυμαινόταν στο 1,2192 δολάριο. Η υποχώρησή της έδωσε, όμως, ώθηση στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με κέρδη 0,98%, καθώς αποτελείται κυρίως από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ