ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Με κέρδη 1,12% έκλεισε το ΧΑΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,12% και έκλεισε στις 65,84 μονάδες

Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Δευτέρας. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,12% και έκλεισε στις 65,84 μονάδες, ενώ με άνοδο 1,12% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 39,63 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 34.237,20 ευρώ.

Όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,94%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,49%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,64% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,35%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Cyprus Cement με 8.999,17 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,398 –πτώση 1,97%), της Logicom με 6.275,91 ευρώ (τιμή κλεισίματος € 1,240 –πτώση 3,13%), της ΚΕΟ με 5.774,27 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,400 –άνοδος 4,48%), της τράπεζας Κύπρου με 3.456,11 ευρώ (τιμή κλεισίματος € 1,320 –άνοδος 1,54%) και των Τσιμεντοποιών Βασιλικού με 2.864,40 ευρώ (τιμή κλεισίματος €2,280 –άνοδος 0,89%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 13 κινήθηκαν ανοδικά και 2 πτωτικά. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 67.

Εισαγωγή μετοχών εταιρειών

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την εισαγωγή των Μετοχών των εταιρειών King’s Head Development Plc, Constantinou Bros Developers Plc, Paphos Stone C. Estates Plc και Layster Investments Plc, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής των εταιρειών είναι η εταιρεία Sharelink Securities and Financial Services Ltd.

King’s Head Development Plc

Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας είναι η διαχείριση του ιδιόκτητου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων Pioneer Beach Hotel που βρίσκεται στην περιοχή Γεροσκήπου της επαρχίας Πάφου.

Constantinou Bros Developers Plc

Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας είναι η ενοικίαση διαμερισμάτων του συγκροτήματος ΑΝΘΟΥΣΑ, το οποίο της ανήκει.

Paphos Stone C. Estates Plc

Κύριο αντικείμενο της Εταιρίας Paphos Stone C. Estates Plc, αποτελεί η διαχείριση του ξενοδοχείου 5 αστέρων Asimina Suites Hotel που βρίσκεται στην Πάφο. Όραμα της εταιρείας, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της, είναι η διατήρηση της θέσης του ξενοδοχείου ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία ενηλίκων κατηγορίας 5 αστέρων στην Κύπρο. Δευτερεύουσα δραστηριότητα της Εταιρείας είναι η ανεύρεσή αγοραστών για την πώληση της γης και των κτιρίων προς εμπορία, ήτοι το Christiana Shopping Center (γη και κτίριο), το Constantinos Court No.1 και άλλη γη.

Layster Investments Plc

Κύριο αντικείμενο της Εταιρίας Layster Investments Plc, αποτελεί η ιδιοκτησία και η διαχείριση του Athena Royal Beach Hotel ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 208 δωματίων, στην Πάφο, περιλαμβανομένων τοκοφόρων δραστηριοτήτων. Όραμα της εταιρείας, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της, είναι η διατήρηση της θέσης του ξενοδοχείου ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία ενηλίκων κατηγορίας 4 αστέρων στην Κύπρο.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Το μητρώο των πιο πάνω εταιρειών θα τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ