ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Νέα κέρδη την Πέμπτη στο ΧΑΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 1,02% κλείνοντας στις 70,56 μονάδες

Δεύτερη συνεχόμενη άνοδο παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέψει πάνω από το φράγμα των 70 μονάδων, ωθούμενος κυρίως από τα σημαντικά κέρδη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 1,02% κλείνοντας στις 70,56 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε ελαφρώς μικρότερα κέρδη σε ποσοστό 0,98%, κλείνοντας στις 4233 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €84.124, εκ των οποίων οι €19.800 σε προσυμφωνημένες συναλλαγές της Logicom.

Η διαπραγμάτευση πραγματοποιήθηκε σε σκηνικό ακινησίας στο μεγαλύτερο της τμήμα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται στο τελευταίο δίωρο, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη στο επίπεδο των 70,56 μονάδων όπου και διατηρήθηκε μέχρι το κλείσιμο.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασε η Κύρια Αγορά με 1,37% ακολουθούμενη από τα Ξενοδοχεία με 1,02%. Ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών δεν παρουσίασε μεταβολή, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,44% παρουσίασε η Εναλλακτική Αγορά.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €31.995 (άνοδος 3,85% - τιμή κλεισίματος €1,62), της Logicom με €19.932 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,32), της Petrolina (Holdings) με €17.377 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,05), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €6.469 (πτώση 1,64% - τιμή κλεισίματος €2,40) και της The Cyprus Cement Public Company με €2.200 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,44).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, δύο πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε μόλις 40.

Παράλληλα, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι ενόψει αιτήματος που υποβλήθηκε σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από την εταιρεία Stademos Holdings Ltd για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας Stademos Hotels Plc και αφού με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αναγνωρισθεί στον προτείνοντα δικαίωμα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς, οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη σχετικά με τις αξίες της εταιρείας Stademos Hotels Plc, δεν θα είναι δυνατή [Άρθρο 5 της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό πράξεων επί άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών, κατόπιν αποδοχής δημόσιας προσφοράς ή άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (ΚΔΠ 96/2008)].

Ως εκ τούτου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας Stademos Hotels Plc από τις 30 Ιουλίου 2019 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ