ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:58
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Νέες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom Κ, Αθήνα

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν ξανά στο κόκκινο

Εντονη νευρικότητα παρατηρήθηκε την Τρίτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που αν και άνοιξαν με άνοδο, στη συνέχεια επικράτησαν εκ νέου πιέσεις. Στις ΗΠΑ οι αγορές ανέκαμψαν ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών της Δευτέρας.

Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν ξανά στο κόκκινο, με τον δείκτη του Μιλάνου να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες στο -3,28%, όσο η ευρύτερη περιοχή στη βόρεια Ιταλία βρισκόταν σε γενικευμένη καραντίνα. Οι ανησυχίες των επενδυτών για την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη διαφαίνονται και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ενδεικτικά, ο Stoxx 600 έκλεισε χθες με απώλειες της τάξης του 1,14%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου, που λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίας σημείωνε κέρδη, έκλεισε τελικά με απώλειες 0,09%.

«Οι επενδυτές είναι λίγο νευρικοί, τα μόνα καλά νέα που ακούμε είναι πιθανότατα η περικοπή των επιτοκίων ή οι περικοπές φόρων», σχολίασε στο Reuters ο Μάικλ Μπέικερ, αναλυτής στην ΕΤΧ Capital του Λονδίνου. Η ΕΚΤ έχει δεχθεί έντονες πιέσεις για μείωση των επιτοκίων δανεισμού στην αυριανή της συνεδρίαση, ωστόσο οι αναλυτές ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα έχει εξαντλήσει το οπλοστάσιό της.

Πιο αισιόδοξη ήταν η εικόνα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, όπου πριν από τη λήξη της συνεδρίας οι τρεις βασικοί δείκτες παρουσίαζαν κέρδη. Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για περικοπές φόρων και άλλα «πολύ σημαντικά» μέτρα στήριξης της οικονομίας έναντι του κορωνοϊού, παρότι δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα οικονομικά μέτρα.

Επιπλέον, ηρεμία επικράτησε μεταξύ των επενδυτών μετά τα σχόλια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ότι οι εταιρείες ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης θα καλύψουν το κόστος θεραπείας του κορωνοϊού. «Φαίνεται πως η Δευτέρα ήταν ημέρα συγκέντρωσης τόσων κακών ειδήσεων, που η αγορά οδηγήθηκε προς τα κάτω, αλλά χθες, με φρέσκια ματιά, οι επενδυτές ήταν λιγότερο επιφυλακτικοί», σχολίασε στο Reuters ο Ρικ Μέκλερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής Cherry Lane Investments. Ο S&P και ο Dow Jones παρουσίαζαν κέρδη άνω του 3% χθες αργά το βράδυ.

Το πετρέλαιο επίσης ανέκαμψε την Τρίτη, σε σχέση με τη δραματική πτώση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή. Η τιμή του Brent αυξήθηκε έως και 10%. Την ίδια στιγμή, το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού σημείωνε άνοδο άνω του 10%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ