ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
11°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Αγορές

Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι βασικοί δείκτες S&P 500 και Dow Jones κινούνταν αργά το βράδυ ανοδικά, 0,52% και 0,18%, αντιστοίχως.

Πτωτικά κινήθηκαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που υποχώρησαν εν μέσω αρνητικών ειδήσεων από την Κίνα αλλά και μετά τις διαρροές που φέρουν τη Nissan να μεθοδεύει τη διάσπασή της από τη Renault. Η κινεζική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν φέτος για τρίτο συναπτό έτος. Η εξέλιξη είναι καθοριστική για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Κίνα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές τους.

Ο αντίκτυπος ήταν αισθητός στη γερμανική αγορά, καθότι ο δείκτης Xetra DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης περιλαμβάνει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και βιομηχανίες προμηθευτών και έκλεισε με υποχώρηση 0,24%.

Η φημολογία περί επικείμενης διάσπασης της εικοσαετούς συμμαχίας με τη Nissan οδήγησε τη μετοχή της Renault στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών. Και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με υποχώρηση 0,02%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroSTOXX 600 υποχώρησε κατά 0,2% μετά μια εβδομάδα ανόδου.

Με υποχώρηση 0,52% έκλεισε, άλλωστε, και ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου. Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που φέρουν τη βρετανική οικονομία να σημειώνει τη χαμηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων επτά και πλέον ετών τον Νοέμβριο. Η είδηση ενέπνευσε προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά οδήγησε και σε υποχώρηση της στερλίνας καθώς και σε άνοδο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, οι εταιρείες του οποίου είναι στην πλειονότητά τους εξωστρεφείς. Ετσι, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με ελαφρά κέρδη 0,39%. Η Γουόλ Στριτ, αντιθέτως, κινείτο ανοδικά εν μέσω της αισιοδοξίας που εμπνέει η προσδοκία για την υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο, μέσα στην εβδομάδα. Οι βασικοί δείκτες S&P 500 και Dow Jones κινούνταν αργά το βράδυ ανοδικά, 0,52% και 0,18%, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών Apple, Facebook, Netflix, Microsoft και Amazon. Η Alphabet, μητρική της Google, σημείωσε άνοδο 0,6% και η κεφαλαιοποίησή της έχει σχεδόν υπερβεί το ένα τρισ. δολάρια, που την εντάσσει στην ίδια κατηγορία με την Apple και τη Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ