ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε το Ήθος και την Αριστεία

Δελτίο Τύπου

Πρύτανης Γ. Δημοσθένους: Το Πανεπιστήμιο τιμά τη θεμιτή και επαινετή προσπάθειά σας να ξεχωρίσετε ‘εν επιστήμη και παιδεία’

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε το ήθος και την αριστεία των αποφοίτων του, των πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σπουδών των ακαδημαϊκών ετών 2020-21 και 2019-20. Την ίδια βραδιά τιμήθηκαν μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού καθώς και φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου στην πρώτη απονομή των Βραβείων Μιχάλη Φρειδερίκου, που δόθηκαν στη μνήμη του ιδρυτή του Πανεπιστημίου, ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο 2020. «Ο Μιχάλης Φρειδερίκου ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να δει το μέλλον ξεκάθαρα ακόμα και σε περιόδους που οι υπόλοιποι αγωνιζόμασταν να δούμε την επόμενη μέρα», ανέφερε για τον πατέρα της η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου.

Επίτιμη προσκεκλημένη στην Τελετή Βράβευσης ήταν η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Την τελετή άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και απευθυνόμενος στους αριστούχους, ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Frederick τιμά στο πρόσωπό σας την αριστεία. Τιμά τους αριστεύσαντες και τις αριστεύσασες στις σπουδές τους, και μάλιστα αυτούς που πρώτευσαν μεταξύ των αρίστων. Τιμά επίσης την κατ’ εξοχήν μορφή αριστείας στην επιστημονική έρευνα, τους διδάκτορές του. Στην πράξη, το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει και τιμά την ευγενή άμιλλα ως εξαίρετη επιστημονική, πνευματική και παιδευτική αξία. Το Πανεπιστήμιο τιμά τον αγώνα σας ως νέων επιστημόνων να κατακτήσετε αξιοκρατικά τη διάκριση της προσπάθειας και της δουλειάς σας. Τιμά τη θεμιτή και επαινετή προσπάθειά σας να ξεχωρίσετε «εν επιστήμη και παιδεία», πράγμα που δεν σας καταξιώνει μόνο ως άτομα αλλά και ως πρότυπα μίμησης γενικότερα.»

 
Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, στην ομιλία της με τίτλο «Ποιότητα και Αριστεία στην Ανώτερη Εκπαίδευση», αναφέρθηκε στα κριτήρια και τους τομείς που διέπουν την Αριστεία, λέγοντας πως «η αριστεία δεν έχει τέρμα, είναι ατέρμονος αγώνας συνεχούς αυτοαξιολόγησης, σε σχέση με τους στόχους που θέτεις αλλά και άμιλλας σε σχέση με τα επιτεύγματα των άλλων, ένας αγώνας που οδηγεί συνεχώς σε υψηλότερα, καινοτόμα και ξεχωριστά αποτελέσματα, σε ένα περιβάλλον που επίσης αλλάζει συνεχώς.» Απευθυνόμενη στους αποφοίτους, η Καθηγήτρια Κουτσελίνη είπε: «Είχατε την ευκαιρία να φοιτήσετε σε ένα πανεπιστήμιο με κοινωνικό προφίλ, ποιότητα και συνεχή πορεία προς την Αριστεία» και κάλεσε τους απόφοιτους να θέτουν τους δικούς τους στόχους πέρα από τα συνηθισμένα, λέγοντας: «Η δύναμη που μας παρακινεί για υψηλότερα επιτεύγματα είναι η επιθυμία μας για το καλύτερο, για το πέρα από αυτό που έχουμε επιτύχει».

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης Γ. Δημοσθένους πλαισιωμένος από τον Αντιπρύτανη Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Μιχάλη Κωμοδρόμο, απένειμαν τιμητικά διπλώματα, μετάλλια και χρηματικά βραβεία στους αριστεύσαντες και αριστεύσασες και στους Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Frederick.

Στους πρωτεύσαντες, τον κ. Εμμανουήλ Σηφάκη, απόφοιτο με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανάμεσα σε όλους/ες τους προπτυχιακούς φοιτητές/τριες και την κα Αναστασία Αδαμίδου, απόφοιτη με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανάμεσα σε όλους/ες τους μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου, το Πανεπιστήμιο Frederick παραχώρησε υποτροφίες στη μνήμη των Μιχάλη και Θωμά Φρειδερίκου. Οι δύο πρωτεύσαντες παρέλαβαν, επιπλέον, χρηματικό βραβείο από το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».Από αριστερά: κ. Εμμανουήλ Σηφάκης, απόφοιτος με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανάμεσα σε όλους/ες τους προπτυχιακούς φοιτητές/τριες, Πρύτανης Γ. Δημοσθένους, Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος

Ακολούθως, η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη και η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, απένειμαν τα Βραβεία Μιχάλη Φρειδερίκου για την Αριστεία στη Διδασκαλία, την Έρευνα και την Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο. Όπως ανέφερε σχετικά η κα Φρειδερίκου για το σκεπτικό των Βραβείων, αυτά βασίζονται στους τρεις πυλώνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου και αντανακλούν τα πιστεύω του ιδρυτή του που έχουν γίνει αξίες του Πανεπιστημίου Frederick. Ανάμεσά τους η καινοτομία και ο διαφορετικός τρόπος σκέψης, οι δράσεις για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε το Πανεπιστήμιο Frederick να είναι φορέας αλλαγής αλλά και η επιβράβευση των φοιτητών και αποφοίτων που ζουν στην πράξη αυτό που το Πανεπιστήμιο πρεσβεύει: «Γίνε η αλλαγή που ο κόσμος μας χρειάζεται».

Το Πανεπιστήμιο Frederick ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες που παραχώρησαν υποτροφίες και χρηματικά βραβεία ύψους πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ, μετάλλια ή/και θέσεις εργασίας στους αριστεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες: Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», Οικογένεια Ουράνιου Ιωαννίδη (πρώην Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργού Παιδείας – υποτροφίες εις μνήμην του), Δικηγορικό Γραφείο Φοίβος και Χρήστος Κληρίδης και Συνεργάτες Δικηγόροι (υποτροφίες εις μνήμην του αείμνηστου Φοίβου Κληρίδη, δικηγόρου, πρώην Βουλευτή και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης), Δικηγορικό Γραφείο LLPO, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Οικογένεια του Μουνετάντα Χοριούτσι (συνιδρυτής και πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hitachi-Hellenic Ltd που μετονομάστηκε σε Hellenic Technical Enterprises Ltd εις μνήμη του), ΕΤΕΚ, Institution of Engineering and Technology Cyprus Local Network, Institution of Engineering and Technology Cyprus (χρηματικό βραβείο και συνδρομές εις μνήμη Αντρέα Κολιαντρή), Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Εταιρεία Papadopoulos and Associates, Εταιρεία Lois Builders Ltd, Elysee Irrigation Ltd, Εταιρεία Chr. Kadopistrias & Sons Ltd, Char. Pilakoutas Group, Εταιρεία CyRIC, Εταιρεία NETinfo, Εταιρεία SuperNova Consulting Ltd, Δήμος Λευκωσίας, PricewaterhouseCoopers, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Mastermind Shipmanagement Ltd, The Building Constructors Association Cyprus, Ioannides Demetriou Law, Contact Advertising Ltd, Εταιρεία Remedica, Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, Media Studios Ltd, Sport FM 95.0. Ανακοινώθηκαν επίσης υποτροφίες που προσφέρονται για νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Οι υποτροφίες προσφέρονται για φοιτητές του Προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών από την Fameline Holding Group και εις μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου σε πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ