ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3 δισ. πλήρωσαν οι ασφαλιστικές την τελευταία 5ετία

Ο ασφαλιστικός κλάδος συνέχισε την επιτυχή διαχείριση επενδύσεων που ξεπερνούν τα 1.8 δισ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ασφαλιστικός τομέας κατέβαλε ποσό €3 δισ. σε αποζημιώσεις και ωφελήματα κατά τα τελευταία πέντε δύσκολα οικονομικά χρόνια, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) Άρτεμις Παντελίδου.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2015 καταβλήθηκε το ποσό των €334.4 εκ. για αποκατάσταση οικονομικών ζημιών προσώπων και επιχειρήσεων και σύμφωνα με την κ. Παντελίδου, ο τομέας εκπλήρωσε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του προς τους ασφαλιζόμενους και την αγορά, συμβάλλοντας στη ρευστότητα χρήματος και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο ασφαλιστικός κλάδος συνέχισε την επιτυχή διαχείριση επενδύσεων που ξεπερνούν τα €1.8 δισ.

Μιλώντας από το βήμα της 38ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, η κ. Παντελίδου αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία που σημειώνει η ασφαλιστική βιομηχανία, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι τα συνολικά ασφάλιστρα για το εννεάμηνο του 2015 ανήλθαν σε €550 εκ. έναντι €549 εκ. την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας οριακή, αλλά θετική ανάπτυξη κατά 0,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2014, όπου υπήρξε πτώση κατά 3,8%.

Είπε επίσης ότι θετικό πρόσημο παρουσίασαν το εννεάμηνο και οι δύο κλάδοι, Ζωής και Γενικής Φύσης, δικαιώνοντας, όπως ανέφερε, τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου κατά την περσινή γενική συνέλευση.

Ο Κλάδος Ζωής παρουσίασε άνοδο κατά 0,4% το εννεάμηνο 2015, σε σχέση με πτώση 6,4% αντίστοιχα το 2014, με τα ασφάλιστρα να ανέρχονται στα €228.3 εκ. έναντι €227.5 εκ. Ο Γενικός Κλάδος σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,1%, σε σύγκριση με πτώση 2% το 2014, με τα ασφάλιστρα να ανέρχονται στα €321.7 εκ., έναντι €321.5 εκ.

Σύμφωνα με την κ. Παντελίδου, παραμένουν σοβαρές προκλήσεις τις οποίες ο Σύνδεσμος οφείλει να διαχειριστεί, όπως η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη Φερεγγυότητα, ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και το ΓεΣΥ, με την Πρόεδρο του ΣΑΕΚ να αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος επιδιώκει να διατηρήσει το ρόλο του στον τομέα της υγείας, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τους πολίτες.

«Το ζητούμενο όλων πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ισότιμου καθεστώτος υγιούς ανταγωνισμού και συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», είπε και εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΑΕΚ για περαιτέρω διάλογο με το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών και άλλοι εμπλεκόμενοι με τον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση