ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:08
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Ανδρέας Αθανασιάδης: Θα βρεθεί η φόρμουλα για την Αρχή Εποπτείας

Newsroom K

Θετική κίνηση η δημιουργία πιο ασφαλούς εποπτικού πλαισίου, δηλώνει ο γ. δ.του ΣΑΕΚ

Μόλις την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής ασφαλίσεων και επαγγελματικών συντάξεων. Κίνηση, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει ασφαλέστερο εποπτικό πλαίσιο για τις εταιρίες όπως σχολιάζει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου των Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου, Ανδρέας Αθανασιάδης.

Σε συνέντευξη στην «Κ» κατατάσσει τη συγκεκριμένη απόφαση στις θετικές για τον κλάδο εξελίξεις, και επισημαίνει τις θετικές επιδόσεις του ασφαλιστικού κλάδου τον τελευταίο χρόνο. Παραθέτει, μάλιστα, και συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι τα συνολικά ακαθάριστα ασφάλιστρα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 7,2%.

Ως εκ τούτου εκτιμά ότι ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της ζήτησης της αγοράς. Στην ανοδική τάση που καταγράφει ο ασφαλιστικός τομέας αντιπαραβάλλει σειρά προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Για παράδειγμα, η γήρανση του πληθυσμού ή ο κανονισμός του GDPR φαίνεται ότι ανέβασαν τον βαθμό δυσκολίας για τις ασφαλιστικές εταιρίες, που περιμένουν να δουν το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και τις πρώτες επιδράσεις στον τομέα τους.

Διαβάστε την αναλυτική συνέντευξη της Μαρίας Ηρακλέους στην έντυπη «Κ» της Κυριακής.

Συνέχεια στα όσα προκάλεσε η έκθεση του γενικού ελεγκτή για το σύστημα εφεδρείας της Ε.Φ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ