ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Επιχειρήσεις

Condor: Οκτώ νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου

Newsroom K

Η συμφωνία του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes Airports με την γερμανική αερογραμμή Condor αφορά την περίοδο Απριλίου- Νοεμβρίου

Σε συμφωνία κατέληξε το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, για έναρξη οχτώ εβδομαδιαίων πτήσεων από τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, από το επόμενο έτος. Τα δρομολόγια θα αφορούν, συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, η γερμανική αερογραμμή πρόκειται να προσθέσει στο πρόγραμμά της για την εν λόγω περίοδο οχτώ πτήσεις τη βδομάδα από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Λειψία προς την Πάφο, αυξάνοντας κατά 100.000 περίπου τις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Εγκρίθηκε το δάνειο των 380 εκατ. ευρώ

 Η γερμανική αεροπορική εταιρεία έχει λάβει δάνειο ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση το οποίο ενέκρινε στις 14 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό επιτρέπει στην ουσία την διάσωση και την συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Κομισιόν, το δάνειο θα συμβάλει στην εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης των υπηρεσιών αερομεταφορών που προσφέρει η εταιρεία και θα αποφύγει τις διαταραχές των επιβατών, χωρίς να στρεβλώσει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά.

Μειώνεται η εποχικότητα

Σε ανακοίνωση του το Υφυπουργείο θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αυξάνουν τις εισροές τουριστών και, ταυτόχρονα, περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας από συγκεκριμένες αγορές και μικρό αριθμό Οργανωτών Ταξιδίων. Επίσης, δύνανται να συνδράμουν στη μείωση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού καλύπτουν και μήνες μη αιχμής.

Σημαντικό κρίνεται, ακόμα, το γεγονός ότι τέτοιου είδους πτήσεις θα αντικαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό δρομολόγια που έχουν χαθεί ειδικά προς το αεροδρόμιο Πάφου, λόγω του τερματισμού των εργασιών διαφόρων αεροπορικών εταιρειών τους προηγούμενους μήνες.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ευχαριστεί τη Hermes Airports για την αγαστή της συνεργασία και, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των πολυσχιδών ενεργειών του Υφυπουργείου και της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την ευημερία του πληθυσμού της χώρας μας.

Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κ. Ελένη Καλογήρου επισημαίνει ότι: «Η Πάφος είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για διακοπές στην Κύπρο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Γερμανούς να επισκεφθούν την Κύπρο και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια των τελευταίων μηνών να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη οχτώ νέων δρομολογίων από τέσσερις πόλεις της Γερμανίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ