ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έλλειψη προσωπικού: Στόχος η εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου

ΚΥΠΕ

Τι δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου, ώστε να αντιμετωπιστεί το εντεινόμενο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί τις επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως έχει ήδη εκδώσει διάταγμα με βάση τις εξουσίες του νόμου, πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες, με το οποίο έχει απλοποιήσει τη διαδικασία εργοδότησης αιτητών πολιτικού ασύλου.

«Με την απλοποίηση που περιέχεται σε αυτό το διάταγμα», είπε, «μπορεί με υπεύθυνη δήλωση ένας εργοδότης και τηρώντας τις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας να προσλάβει αιτητή πολιτικού ασύλου και έχει μια περίοδο ενός μηνός, έτσι ώστε να υπογράψει το συμβόλαιο».

Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εργοδοτηθούν αιτητές πολιτικού ασύλου, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στις εργασίες που έχουν δικαίωμα να εργοδοτηθούν.

Είπε ακόμα πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να συζητήσουν τους τρόπους και τις ασφαλιστικές δικλείδες για το πρόβλημα που υπάρχει στην έλλειψη προσωπικού.

Σημείωσε, τέλος, ότι στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα έχει τεθεί πριν αρκετό καιρό το θέμα του εκσυγχρονισμού της στρατηγικής της απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ